TEXAS

Tack så väldigt mycket till dig som verkligen gläder dig med mig, när jag snart ska resa och besöka min äldste son och hans familj i McKinney. Delad glädje blir dubbel glädje, stämmer verkligen.Jag kan känna att du förstår hur mycket det betyder för mig att få möta dem på deras hemmaplan. Jag vet att jag får en realbild av hur det ser ut i deras vardag, deras hus och omgivning. Jag vet att det känns lättare att veta hur de lever,"på riktigt". Den känslan fick jag efter jag hade besökt dem första gången i Kalifornien. När de berättade att de hade gjort det o det, och varit hit  eller dit, då kunde jag visualisera deras förehavanden. Som det är nu, kan jag bara gissa hur det verkligen är. Och på nåt sätt känns det viktigt för mig att veta hur mina barn lever, alla tre.

Och kan du tänka dig att dagen före jag anländer till Dallas, så har Fredrik fyllt 40. Helt sanslöst otroligt, att den dagen för 40 år sen, så kämpade jag med skrik, svett och tårar för att ge denne man livet, och så här blev det. Vem kunde gissat det. Inte ens i min vildaste fantasi kunde jag ha trott på denna "resa", som han har gjort hittills.

STORSPOVEN

hörde jag för första gången denna vår, i morse när jag hämtade Norran. Så nu måste våren vara kommen eller..........   Jag mätte nyss  att det är ca 80cm snödjup bakom huset på gräsmattan. Detta konstaterande kommer jag att använda till min fördel. Nämligen, nu är det ju inte alls aktuellt att börja tänka på vårstädning av tomten. Jag tror att jag med fördel, låter gräsmattan vila till dess jag återvänder från Texas. Jo det är så det ligger till. Jag befinner mig Over There mellan 3:e och 18:e juni. Helt fantstiskt otroligt och spännande. Har du något förslag på, vad man kan "göra" i Texas i traktern av Dallas, så är du så välkommen med ideér.  Den mesta tiden tänker jag naturligtvis tillbringa med Fredde och hans familj. Det är ju detta möte som är huvudanledningen till denna resa, allt annat inräknat.

Har för övrigt tillbringat helgen i Umeå. Travhelg på Umåker, med V65 fredag  91:- vinst totalt. Lördag V75 ett stort underskott på de satsade slantarna, och du får inte veta hur mycket. Men mellan tummen och pekfingret 200:-  alldeles förfärligt, men kul ändå att vara med i detta spektakel. Publiken började komma på plats vid 8 på lördag morgonen, och första start är kl 13.05. Men det är ju så sant, vi var först inom området, eftersom vi övernattade i husbilen!  Och inte att förglömma, det var fint väder med SOL hela lördagen.

Träffade dessutom Pernillas, som bjöd på middag fredag afton. De besökte oss i husbilen och vi åt lunch tillsammans lördag före tävlingarna. Söndag hade Pernilla bakat Mazarin-kaka som hon bjöd på innan vi lämnade Umeå. Och dessa möten med Pernillas gav mest i utbyte när jag tänker på, vad som var viktigast denna helg.

INTET NYTT UNDER SOLEN

Jag hade tänkt komma med en massa fläskiga nyheter idag på min Blogg. Men av detta blir det intet. Min mage har helt tagit herraväldet över mig, samma gamla vanliga smärtor började inatt. Men jag ska icke låta mig förskräckas, jag drar iväg till Umeå. Där är det ju Trav i helgen. Kanske ger smärtorna vika om jag kör med avledningsmetoden. Det är då värt ett försök. Smärtlindring kan man ju få var än man befinner sig. Ha en trevlig helg!!

TELIA

har strulat för mig. Den fasta telefonen har gjort som den velat, mest legat nere alltså. Och när någon har försökt ringa mig, så har både Internetuppkopplingen och digitalTV:n kopplat från. Väldigt besynnerligt och jag vet inte än om det fungerar som det ska. För jag har inte fått nåt klartecken på Mobilen, som de lovade skulle komma när allt var normalt igen. På grund av detta tjafs, har jag inte varit uppkopplad i onödan. Och detta föranleder mig att undra över vad som egentligen är "nödan" i förhållande till "onödan"? Har du ett bra svar på detta, tar jag gärna emot förklaringen (ev. försvar för att vara uppkopplad).

Idag har jag varit in till SKeå i sällskap med Erik. Gissa vad jag såg? Jo detta bl.a.
image16

Nae, jag frågade inte om behållningen på mitt bankkonto skulle täcka kostnaden för att försäkra denna bil.

Mer förstasidesnyheter kommer i morgon in på min Blogg, om allt ser ut att fungera. Och då snackar vi nyheter. Så håll i dig!!

BRA-DAG

Har pratat via MSN med Johan´s Carola, som jag brukar kalla henne. Mycket trevligt och innehållsrikt samtal. Om livet, arbete, nutid och dåtid, och av alla millioner saker man kan prata om, så pratade vi dessutom om öroninflammation!!

Har pratat via Skype med min Fredrik, som jag benämner honom. Mycket trevligt det också. Han var lite stressad, före 6 på morron, och han skulle iväg till trakterna av Denver, Colorado för att jobba där en vecka. Nu i sommar blir han nästan lika gammal som jag är, hmm...  Och planerna ligger just nu på bordet, att vi Nord-bor ska se McKinney och "gamlingen" innan högsommarvärmen lägger sitt  lock över Texas. Vid tanken på detta infinner sig ett stort  PIRR   i min mage. En sådan utflykt medför mycket, upprepar MYCKET  flyga!!!  Det är ju av kända orsaker inte min favoritsyselsättning. Men det är enda möjligheten för mig att få se Fredrik, Emma, Samuel, Abraham och Lily på överskådlig tid.  Och det vill jag verkligen, milt sagt.

Har pratat via MSN med mitt barnbarn Sofia, som hon verkligen är. Mycket trevligt. Men jag tycker synd om henne, som har ont i magen idag. Önskar jag kunde trösta henne.

Har pratat "på riktigt" med min väninna Birgitta. Hon kom in på en kopp kaffe idag. Alltid lika trevligt. Vi har hunnit dryfta allt, från matlagning till livets djupare skrymslen.

Solen gör sina tappra försök att stråla genom molnen som rör sig snabbt på himla-pällen. Det töar och känns som vår ute. SKÖÖÖNT!!


ÄGG

Idag har jag gjort ytterligare en reflektion över skillnaden med att vara förlovad  (ev. gift) och att inte vara det. Detta inträffade vid lunchbordet, när jag skulle äta ett kokt ägg med lite salt på. Enligt följande:

När jag var förlovad åkte förlovningsringen av från det vänstra fingret till bordet, på lagom ätavstånd. I ringens mitt, var det en alldeles förträfflig fördjupning, förmodligen speciellt framtagen för att passa ett kokt ägg. I denna fördjupning ställde jag ägget, SimSalaBim, så hade jag en äggkopp som inte ens krävde diskning efteråt.

Skulle det vara så illa att din ring inte passar för detta ända mål, kan jag inte se annat än att du valde fel typ av förlovnings- alternativt vigselring.

DNA

Sitter och lyssnar på SR P4 Extra där det disskuteras huruvida alla Svenskars DNA-kod ska vara lagrad i en Databank. Tänk att ytterligare ett litet människoliv skulle offras, innan denna enkla fråga blir aktuell igen. Vad har vi för glädje av integritet, i förhållande till att skydda människoliv? Vad ska vi ha integritet till? Ska det vara rätten att begå brottsliga handlingar med mindre risk att bli ansvariga för dem?

Det sades i radioprogrammet att det bara är dömda brottslingars DNA som lagras i databank. Då måste väl risken vara stor att det kan uppstå ett Moment22 tillstånd. Brottslingens koppling till brottet kan vara svår att göra utan DNA-identifikation. Och utan DNA-identifikation, blir inte brottslingen fast, utan kan fortsätta begå sina vansinneshandlingar. Serie-mördare som exempel, våldtäktsmän som vi har sett hemska exempel på. Tänk om dessa sjuka människors DNA, direkt hade kunnat matchas mot spår funna på offret, kunde nog många fruktansvärda brott ha förhindrats. Och nästa steg blir ju självklart, att du som är oskyldig kan frias från eventuella misstankar om brott.

Hoppas att myndigheterna gör ett krafttag för att skydda oss från sjuka människors handlingar. Kan ett DNA-register vara en del av detta skydd, är det hur enkelt som helst att upprätta ett sånt, i dessa DATA-tider. Hur ska någon kunna neka till lämna DNA-prov, och slippa stå för sina handlingar? Är det verkligen så i Sverige att brottslingen skyddas, och den brottsutsatte får ta "straffet"??

UTSIKT

image14
från ytterdörren
image15
från rumsdörren


Jag gnölade om snön i mitt förra inlägg. Men kan nu byta ut gnöl mot skratt, för solen lyser igenom litegrann, Det är ljust som mitt på dagen!!?? Hur blev nu det där?

15 CM

Javisst!! Minst så mycket snö har det kommit sen i går afton. OBS! Det är inte 1:a April, men önskar det hade varit det. För då kunde detta ha varit ett skämt. Men så är inte fallet. Dessutom virvlar det fortfarande omkring små flingor i luften. Det är svårt tänka sig att all denna snö kan vara borta före midsommar (nu tog jag i), men åtminstone ligger den säkert långt in i Maj månad. En konsekvens av detta, måste ju bli en kort, väldigt kort sommar. Det är nog ingen idé att ställa undan mina älskade Power-stövlar.

Men strunt i snön!! Just nu känns det, för min del viktigare, att jag blir bra från magkrånglet. Och nu känns det förhoppningsfullt. Jag blir varm i hjärtat när jag tänker på alla rara sköterskor som hjälpte mig hela lördagen på Akuten. De visade omsorg och gjorde allt för att jag inte skulle ha så ont. Deras jobb? Javisst! Men inte är det alltid jag har känt mig väl omhändertagen när jag kommit in och haft smärtor.

Nu ska jag ut och fotografera snön. Och så blir det ytterligare en utmaning för mig. Jag ska ju föra över tagningarna o.s.v. och det brukar ju inte alltid vara helt okomplicerat, för min del i alla fall.

BLOGGEPEDEMI

Tittade på Kulturnyheterna TV i går kväll. Och där ska du veta, där kom sanningen i dagen. Två personer har avlidit av för mycket Bloggande. Därför ska jag hålla mig kort idag.

Grått väder ute, och lite grått inne också. Buken smärtar och jag känner mig lite risig, alltså mer än vanligt. Nu känner jag mig risig, det är inte bara som jag alltid ser ut.

Hoppas jag är som vanligt i morrn, så kanske vi åker till Luleå och går på BilTema. En riktigt trevlig affär kan jag tycka. De har ganska bra och billigt fika därinne. Undrar om det är den biten, fikat, som gör det helt okey att åka dit??  Inte alls osannolikt att det är därför!!

Ser fram emot  att kvällspasset framför TV:n startar upp. Då ligger jag i min förnämliga hörnsoffa, anno 1987, och har Trassel som en värmedyna framför magen, helmysigt faktiskt. Jomenvisst, du får vara avundsjuk.........

TOMT

Nej det blir inget putslustigt inlägg från min horisont ikväll. Jag har ont i magen, och då om någonsin, flyr berättarinstinkten all världens väg. Skulle helst vilja att någon kom och tyckte väldigt synd om mig, väldigt mycket medkänsla. Då skulle det nog ge med sig direkt. Men jag får istället krypa till kojs och drömma om en ont-i-magen-fri morgon.

HEMMA

Men det var då för himla kul att komma hem och se att jag är efterfrågad, när jag inte hört av mig på ett tag. Nu är jag plötsligt sökt både på Bloggen, via mail och telefon. Det är egentligen en tillfredställande känsla. När jag är  saknad i min frånvaro, så måste jag ju finnas, även om det ibland inte känns så. Jag tycker många gånger att jag trampar omkring i ett meningslöst tomrum.

Mina Blogginlägg liknar nog en bläckfisk, överskriften är kroppen och sen skenar det iväg åt alla håll, som alla armarna. Och jag är då inte ens säker på hur många armar en bläckfisk har (6 el. 8). men ungefär så blandat blir skrivandet. Så det får väl stå för vad min Blogg har för inriktning, Bläckfiskens. Den saknar helt någon röd tråd. Min Blogg är som mitt liv, det har ett rikt (rikligt) innehåll. När det ändå händer, så kan vad som helst hända.

Vädret, något som jag helst  pratar tyst om. Så detta är en viskning: kallt snö blåsigt.

Undrar du var jag hållit hus när jag varit hemifrån,så är svaret Byske. Där har jag varit otroligt effektiv, med betoning på otroligt, med tvätt, städning, matlagning och lite ommöblering. Ganska kul, eftersom jag kan lämna aktiviteterna när jag har gett vad jag orkar. Och inte minst så upplever jag att min insats är till viss nytta. Ser just när jag läser sista stycket, att man kan tro att jag gjort detta i HELA Byske. Men så är inte fallet, detta har inträffat på Mellang.18A

TRAV

Och dessutom en massa starka vindar, yrande snö och ganska kyligt. Det blev som  vanligt inget +resultat på insatserna på hästarna, men det blev faktiskt inte så stort -resultat heller. Och så hade jag Trassel vid min sida nästan hela tiden. Och det är lika nyttigt för oss båda att uppleva nya miljöer tillsammans. Och Trassel har verkligen utvecklats, och då menar jag en absolut positiv kurva. KUL!!  Han är ganska cool inför alla hemska ljud från högtalare och det ekar dessutom väldigt mycket inne i spelhallen. Och främmande människor i parti och minut och inte minst hundar, som han inte heller är så van att träffa. Allt detta har gått så bra, sååå bra. Han kan faktiskt ligga och sitta stilla och iaktta, och har aldrig skällt, inte ens på de mest skrämmande, bullriga gubbar.

SÖNDAG

Hade tänkt få mig ett fika hos Syrran i Norrfjärden idag. Så vi tog riktigt nya IZUZU:n och körde dit. Och vad tror du händer?? Hon är INTE hemma! Oförskämt, eller hur? Men så kan det gå, när man är en inbiten fatalist, man får ta det som det kommer, för planera vad är det..   Isället blev det 1 timmes telefonsamtal mellan oss i kväll.

Idag fyller den äldste av min sex barnbarn, ofantliga 11 år. Det är ju ungefär så gammal som min äldste son är, eller har jag missat något nu igen??

När jag i korta sekvenser inser hur tiden skenar iväg så tänker jag: Fasten my seatbelt så jag inte trillar av. Jag får ju inte helt släppa taget så allt blir fritt fall.

Med detta taget i beaktande, så ska jag snart lägga mig för att sova, så jag orkar ta till vara morgondagen på ett vettigt sätt. I all min fatalism, så har jag trotas allt, planerat att åka ner till Skellefteå-travet i morgon kväll. Där körs bl.a. V65. Jag tycker det är så himelens kul att vara på travet. Håll tummen för att jag lyckas pricka in, åtminstone en häst på rätt plats. Du får besked om resultatet imorrnkväll, sent.

VÅRLÖRDAG

Ändå har det toksnöat i natt, ca. 2dm. Inte klokt alls, när jag precis har börjat tro på en sommar detta år också. Dessutom har jag än en gång fått bekräftelse på hur bra det är att vara morgontrött och tack vare det sova längre än annat vanligt folk gör.  För när jag öppnade ytterdörren så var min gårdsplan renskrapad från allt tungt snö-elände. Och det  var alldeles förträffligt, för min högra axel protesterar högljutt vid minsta belastning och vridmoment. På tisdag blir det en vecka sen jag drattade omkull på isen, så är det inte någorlunda bra på tisdag till veckan, så får jag nog lov att göra mig ett besök på Vårdcentralen för att kolla så att inget är riktigt på tok.

Återigen till denna eländessnö, så är det ju min alldeles otroligt hjälpsamme "rakt-över-gatan-granne" Kenneth som har gjort denna snörika vinter, uthärdlig för mig. Han har förflyttat detta vita h-lv-t- från min infart, och dessutom hållit hela gården öppen, så att Trassel har haft utrymme att jaga boll på.

Annars har denna lördag så här långt varit alldeles otroligt lugn och behaglig. Jag har löst både Krypto och Krosset i Norran. Så nu är det bara att lämna in dessa, vinna några Triss-lotter och bli miljonär. Hur lätt som helst!!

VÅREN

Var tog den vägen, våren alltså. I morse var allting vitt,vitt,vitt igen. Ca. 3cm nysnö. Men alldeles strålande vackert egentligen. Och det bästa av allt, så har snön tagit fast lite på min isbelagda gårdsplan.
Har ju egentligen inget att skriva om, men kan upplysa om att  ikväll är det premiär av ett program på TV4 med Carina Berg kl.21.30. Det kan bli ett trevligt program, tror jag. Kolla själv vad du tycker.

VÄDER

är det ju varje dag, och idag är det riktigt "braväder". Solen strålar på den gnistrande vita snön. Där snön är mörk och smutsig, där töar det. Konsekvensen av detta blir alltså vatten, massor av vatten och dessutom ishalt på många väl valda ställen. I morse gjorde jag ett snabbesök på ett av dessa ställen. En kombination av is och vattan, och det sa bara pladask så satt jag där med en smärtande högerhand, handled, överarm, axel. Timmen efteråt hade jag nästan tänkt ta kontakt med Vårdcentralen men det började ge med sig lite så det är nog inget brutet. Men all lust att göra nåt vettigt av denna dag försvann som på direkten. Så här sitter jag och tittar ut på det vackra vädret. Och jag upptäckte för en stund sen att Bloggen fungerar igen, så nu sitter jag och plitar så sakteliga med mitt vänstra pekfinger. Fort går det inte, men jag har ju gott om tid.

Ikväll har jag iallafall tänkt ta mig upp till "fältet" för information om dess framtid.

http://www.folkbladet.nu/2008/03/29/satsning-i-fallfors-ska-ge-40-jobb/

Klicka på länken så kan du läsa vad det handlar om. Visst är det tur att det finns våghalsar som vill satsa. Annars skulle väl vårt Sverige stanna av.

RSS 2.0