31:a DECEMBER 2008

Hoppas du får ett kul slut på året, och att det Nya Året blir blir bara Gott och Kul!!

P.S. POSTEN

Uppdatering av julklappspaketet som skulle nått McKinney TX före Julafton. Det befann sig nu på morgonen återigen i Ånge, för sortering. Paketet har varit ytterligare en vända ner till trakterna av Tyresö, där Tompa bor. Men nu ser det ut som om Lennart på Posten i Byske, ska kunna fixa, så att det kommer tillbaka till mig. Då ska det  vidarebefordras till US. Så om ni, mina tålmodiga på Estes Park Lane 3309  läser detta, så vet ni att det kommer ett paket till er. Men när, det vet ingen.  D.S.

1 KVAR

Otroligt, men sant! I morgon är den sista för i år. Men visst blir det spännande påbörja ett nytt år, liksom varje ny dag är helt öppen att fyllas med spännande saker. Vilka spännande saker det skulle kunna vara, det har jag inte den blekaste aning om. Men att tänka så, kan vara ett bra sätt att peppa sig själv att försöka göra nåt vettigt av dagarna som kommer. För det är alldeles för sent att fixa gårdagen. Däremot kan jag visa dig några bilder på dagar som har gått, närmare bestämt 24:e och 25:e dec.

Vem fick årets största julklapp?


Delar av familjen Jonsson/Lind Öjebyn


Musikstund hos Tures. Pernilla med Tim, en blivande musiker.........?


Detta är några av alla dagar som gått, som kan tillskrivas kontot, bra-dagar.

MIDVINTERSOLSTÅNDET

Märkte du hur fort denna dag har förrunnit? (högtravande svenska)  Ja självklart, det har ju varit den kortaste hittills i år, och nu kan det bara gå framåt!! Undrar om du kommer att upptäcka det jag lägger märke till varje år, att plötsligt, på juldagen, så får inte julljusen samma effekt. De gör som av sig mindre, i det naturliga ljuset som börjar tränga sig på.

Undrar om du tror att denna jul blir som andra jular? Jag har nämlligen inte plockat ner rubb o stubb från bokhyllan för att diska allt dammigt småplock som uppfyller varenda hylla. För att därefter gnida in alla hyllorna i välgörande oljor. Nä, det är det jag INTE har gjort!! Därför framstår väl min förfrågan rent av ganska relevant, eller..........?? Trodde väl det. Vilket trams!!  Och förresten, när har en jul förflutit på exakt samma sätt som tidigare jular? Precis!! Aldrig. Varje år för med sig förändringar, på gott och ont. Och den stora skillnaden från i fjol är, att jag får ha Pernilla o Henrik hemma hos mig i några dagar.

POSTEN!!

Mitt paket, som jag adresserat till Tompa i Tyresö f.v.b. med Fredrik till US, lever sitt egna liv, någonstans i någon av Postens gula bilar kors och tvärs från Byske-Sthlm-Ånge-Arjeplog-och nu tydligen på väg till Byske, så jag kan hämta ut det här i Fällfors.  Förstod du det där??   Nää självklart inte!!   Det gör inte jag heller. Men vår förnämliga Lantbrevbäring lyckades skriva fel mottagare på kvittot som registrerar inlämnade paket med streckkod (id-nr.)  I bästa fall kan ju mina Amerikaner, se fram emot att erhålla dessa julklappar till julafton, men inte den nu förestående, utan julafton 2009!!!

Återkommer med upplösning av paketresan.

FÖDELSEDAGSBARN

Precis idag fyller mitt barnbarn Sofia 11 år!! Skulle väldigt gärna träffat henne på självaste dagen, men det får bli i morgon istället, för det är så många andra aktiviteter som upptar en ung tjejs vardag. Skola först och främst, och att också delta i kompisgemenskapen är viktigt och dessutom roligt.

Jag inhandlade ett styck "Benno" TV-bänk på IKEA förra veckan. Och igårkväll var det dags för ihopmontering. Jag hade ställt in mig på att få manligt stöd i den processen. Men det hände sig inte så, för snön lade vantarna på  den hjälpen. Så efter en del tankeverksamhet, infann sig vissheten att detta kan jag faktiskt fixa själv. Och det kunde jag. Den var inte så tung att hantera som jag oroade mig för att den skulle vara. Och här kommer resultatet, jag är så nöjd såå! Nu har jag kunnat förflytta alla sladdar från golvet. De syns knappt alls i hyllan!!

LUCIA


Det har snöat sista dygnet!!

Ca. 2 dm. nysnö på bilen sen 22.30 igårkväll, för då hade jag rensat både bilen och gårdsplanen.

12 DECEMBER

Det snöar, det snöar ganska lämpligt för att motionerandet för att flytta på massorna, känns helt ok. Det håller nästan, och jag menar nästan att kännas rätt detta med snö.  Inte minst för att det för varje snödag är en dag närmare snöfritt, sådär fram i maj.

För övrigt har jag insett att julhelgen pockar på min uppmärksamhet. Mat är ju ett ständigt återkommande moment när ledigdagar avlöser varandra. Därför har jag tagit itu med förberedelser med detta. Känns också helt ok.

Dessutom är det Fredag idag, och min kväll är vikt för "På Spåret" om jag nu har hunnit få undan stöket med att göra "Kroppkakor" innan dess. För nu har det rusat iväg 1timme i telefon, ett alltid lika trevligt samtal med Emma.

Btw ! Märkte du avbrottet i mitt skrivande när jag var upptagen i telefon?  Nä, jag trodde väl det.

2:a ADVENT

Alldeles solig men lite kylslagen dag. Johans har varit "hem" på middag och lite

fika. Jättertrevligt!! Kolla tjejerna!! Tänka sig, att just jag har en del i dessa kanontjejer.5 DECEMBER

Vinterbild. Det gäller att passa på att föreviga bilden av vinter när den är som bäst.

ORD

Fick anledning att skriva i min blogg igen. Carola använde ordet blisterpack som genast gav mig associationer till mitt barndomsspråk-bondskan. Där har ordet blister en helt egen betydelse, nämligen verbet att vissla.  Rätt så kul egentligen, undrar varför det heter "blisterpack"?

SNÖSKOTTNING

Jovisst är det så! Men efter en period av träning på ovannämnda sysselsättning börjar jag tycka att det känns riktigt skönt med en "genomkörare" efter morgonpromenaden med Trassel och tidningshämtandet. Det medför att kaffestunden med Norran känns berättigad.

För övrigt, plöjer jag igenom böcker som jag köpte och läste tidigt 80-tal. För tillfället är det Sara Lidmans  Regnspiran, som jag köpte1980 på Lassarettet i Skeå , när Johan gjorde en EEG-undersökning eftersom han hade problem med migrän. För kännedom, det fanns inga förändringar som förklarade smärtorna, som alltid infann sig när han inte gav sig tid att äta ordentligt i kombination med ansträngning, typ simträning i badhuset i Byske. Men nu var det inte precis det jag tänkte skriva om, utan reflektionen jag har gjort angående reprisering av bokläsandet. Jag hittar absolut andra saker i litteraturen idag än då för länge sen. Nu läser jag ordet och söker innehållet i varje ord för sig, och kan förundra mig över hur ordvalet kryddar läsningen. Eller kan det vara så att Sara skriver på det sättet att var ord bär sig självt? Detta är saker som jag inte minns mig ha tänkt på i läsandet, då för länge sen. Är det åldersförändringar som ger annat tänk, eller förändrad syn på tingens ordning som jag fått av livserfarenheten, som gör att jag "ser" andra saker idag, än då för länge sen? Ingen aning. Men ett är då säkert, det är inget jag upplever negativt, nej tvärtom.


1:a December


Som synes, blev det inte tänt något adventsljus igår. Jag var ensam hela dagen och det kan kännas lite patetiskt sitta själv med firandet. Dessutom var det massor med snöskottning igår, som krävde sin tribut, så när jag befann mig inomhus tillbringade jag mesta tiden i rumssoffan tittande på TV. Men håll med om att utsikten från mitt köksfönster onekligen ger julinspiration.


Jag är ju verkligen inte ensam, grabbarna från "Over There" finns på bild och i mina tankar mest hela tiden. Och givetvis resten av deras familj, liksom övriga delar av min familj.

RSS 2.0