BESÖK IDAG OCKSÅ

Jo visst. Väldigt trevligt!  MayLis kom hit på eftermiddagen för att få sig en kopp kaffe. Och eftersom vi inte ses så ofta, så blir samtalsämnena outtömliga. Jag har gjort en reflektion över vilka olika världar man berör i sitt samtal med olika människor. Igår när Syrran var här så innehöll vårt samtal helt andra saker, som i mångt och mycket har att göra med allt  vi har gemensamt, eftersom vi känner  varandra sen barndom. Och genom det, har vi andra gemensamma referenser än jag och  MayLis, som har känt varann sen vi var i väntans tider med våra döttrar, födda 1979. Och vår bekantskap har innehållit saker som jag aldrig har upplevt med min syster. Och följdaktligen vice versa. Och det är så angenämt att uppleva att båda "samtalen" ger lika mycket, fyller ett behov på nåt sätt.

I övrigt en bra dag. Lite kallt omkring -7 och soligt.

BESÖK

har jag haft idag av min syster Kerstin. Hon har inte varit till mig sen i fjol (28/12). När hon är här så kommer alltid mina tidningsurklipp fram, vilket orsakar  många:  Nej men!   Men oj då!   Har hon dött?   Har de fått barn?   Men är han såå gammal?   osv. Nästa åtgärd gäller sen mina foton, de nya, men ofta de äldre korten som i sin tur framkallar speciella utrop typ:  Men vilken frisyr!  Kolla tapeterna!  Hade vi den bilen då?  Gu va söt han (eller hon) är!  då handlar det med säkerhet om något av våra barn. Så rinner timmarna snabbt iväg och plötsligt har jag insett hur gammal jag måste vara som har upplevt så mycket, det måste röra sig om några hundra år, minst. Till sist tackar Syrran för kaffe, och denna gång mat också. Vi åt kroppkakor till middag, mina hemgjorda som hon faktiskt gillar riktigt bra, säger hon i alla fall. Det har varit en bra dag.

Denna dag  var ingen större förlust att tillbringa inomhus. Det har varit genom-grått i luften, -6 absolut ingen sol. Riktigt ruggigt råkallt.


IGÅR

blev jag bjuden på kaffe och fika hos Sofia och Lovisa. Efter ett tag dök deras mamma upp när hennes arbetsdag var slut. Och till sist deras pappa med lillasyster Adelina som hade tillbringat dagen på "Dagis". Före maten bjöd tjejerna på underhållning, Sofia sjöng och Lovisa spelade för mig. Och sen övergick underhållningen till en gemensam "Jam-session". Hur kul som helst!!

Idag strålar solen från en klarblå himmel  -1 och näst intill vindstilla. Kan inte vara bättre väder denna årstid. Detta ger en god anledning till att ta en långpromenad. Sagt och gjort.

Hejdå och ha en skön dag.

SOFIA LOVISA

Jag ska åka till tjejerna idag på eftermiddagen. De har  börjat sportlovet  i Piteå. De ska bjuda mig på kaffe och tydligen gofika dessutom! Jag får förhoppningsvis träffa resten av familjen också. Adelina och de tre tjejernas föräldrar.

FÖRSVUNNEN TRASSEL

Så gick det i mitt första försök att få in foton i min blogg. Men jag lyckades i alla fall till 50%. Gör ett nytt försök

image3


Idag söndag ska jag inte lägga in några bilder på den aktuella vädersituationen. För den är ju en veritabel katastrof. Säger inget mer. Passande dag för gardinbyte.

SOLIG DAG

Kolla in den klarblå skyn över Fällfors fredag förmiddag 23 feb.08.

Så här mycket snö har aldrig rasat från taket sen jag började bo här, 1998.

Växthuseffekten??? 

image1
Trassel med sin favorituteleksak samma dag
image3

HELGEN

är här. Fredag med sol och takdropp det känns riktigt lyxigt. Nysnö som riktigt bländar i solskenet.. Jag tänker ta ett foto av detta vackra och se om jag kan få fast det i bloggen. Lyckas det så ser du det, annars är det ju bara att titta ut.

Även om dagen lockar till uteliv, kan jag inte låta bli att planera för en innekväll. Ja just det, TV . Det är final i "På spåret". Hoa-Hoa o Cecilia Hagen mot Anne Lundberg o Johan Wester. Det kan bli en ganska underhållande timme. Dessutom blir jag alltid lika förvånad över ledtrådarna, väldigt långsökta ibland. Förra fredagen var ett  av resmålen Skellefteå och då var det från Byske-älven i  ett av inslagen. Men det blev bara två frågor på Staan. Före "På Spåret" har jag troligtvis sett "Postkodmiljonären". Det är ju så himla kul med frågorna, men jag tycker det blir mer och mer avbrott för reklam för försäljning av lotter och vinstutdelning. Och till slut har jag fastnat för "Brotherhood". Så det blir kvällens sista program. Vad tycks? Verkar det kul? Det tycker jag.

För övrigt bär det av till Byske i afton. Jag ska ta ner de jul-inspirerade gardinerna hos Erik, och då givetvis sätta upp lite mer vår-inspirerande dito. Han, Erik alltså, ringde nyss och ville vi skulle ha en Byske-helg.  Han tyckte vi skulle besöka Burträsk-marknad, om vädret tillåter, och han inte åker på nån snö eller modd-röjning. Och givetvis ska ju vädret helst vara som idag.

TV-PROGRAMMET

med och av Fredrik Lindström blev inte alls någon besvikelse. Det är ju bara så dumt se och lyssna på ett intressant program den tiden på kvällen. Ämnet startar upp en massa funderingar. Och när jag inte har någon (utom Trassel) att vädra åsikter med, så blir det svårt att somna när tankeverksamheten har startat upp. Nu menar jag inte att nedvärdera Trassels inlägg i debatten men........

När jag äntligen somnade, sent om sider i natt, hade jag beslutat mig för att köra till Öjebyn idag och se familjen Jonsson-Lind. Och vad händer! Jo nu snöar det och då är det som inte så trevligt starta upp bilen. Den blir bara is och dörrarna blir svåra att öppna, och jag är lite rädd att det blir halt. Det isiga underlag som är på vägarna och ovanpå detta snö, brukar inte vara nån lyckad kombination. Kontentan av detta blir, ingen resa idag heller.

Istället ska jag göra en kort promenad till Boa och inhandla jäst till bak av mjuk-kakor. Att det blir bak av just mjukkaka beror på  att det tydligen är det enda sättet att locka hit Tim och hans förälder (föräldrar). Och vad gör man inte för att få se det uppväxande släktet.

IKVÄLL PÅ TV

ska jag se och inte minst höra FREDRIK LINDSTRÖM  kl.22.00 i Kunskapskanalen. Han har fått plats en hel timme dessutom, och ska prata med Peter Gärdenfors om varför vi vill hitta orsaker till allting. Ska bli spännande se!!

Läste i tidningen idag att Kjell Bergqvist fyller 55 den 23:e. Han är en av mina favoritskådespelare. Och jag beundrar hans okonventionella sätt. Han rättar inte in sig i leden för att vara bekväm utan kastar ofta (obekväma) sanningar omkring sig. Skulle nästan ge vad som helst  för att få se honom spela i Arsenik och gamla spetsar. Det är en uppsättning jag önskar kunde komma på TV.

Kunde väl inte ens i min vildaste fantasi, inbilla mig att jag skulle sitta här en onsdag förmiddag i fegruari och Blogga. Nej jag hade ju tänkt gå Senior-kurs på Medlefors Folkhögskola 2 dagar i veckan, och då skulle jag knappast ha tid till detta. Men så blev det inte. Det var så många sökande så de lottade till intagningen. Och med min vanliga otur i lott-sammanhang så kom jag ju givetvis inte med. Men skam den som ger sig, jag ska söka till nästa vårtermin.


MINNS

den tid jag arbetade heltid inom industrin. Då var TISDAG bästa dagen på veckan, för "då var det längst till måndag". Ja ja, det var tider det. Men nog tyckte jag det var jobbigt många ggr. Men det som blir fel när jag inte är ute i arbete på heltid, det blir som ingen skillnad på vardag och helg. Herregu vad längtan till helgen fanns i tanken från måndagmorgon när jag åkte till jobbet. Men nu spelar det ju ingen roll, måndag eller söndag. Så är det här i livet, inget gott som inte har nåt ont med sig och tvärtom, förstås.

Mår riktigt bra idag, så vad ska jag skriva om. Jag kollade just in min blogg, och hemska öde, det är ju bara jämmer o klagan om min förkylning. Men nu när jag känner mig kry igen, kan jag inte riktigt tro att det var relevant, mitt klagande.

Kan istället klaga på att jag såg i tidningen att Juha Valjakkala släpps ut om 2 veckor. Och varför klagar jag, jo jag tycker det är hemskt för de anhöriga som drabbades av hans obefogade våld. Nu ska han anpassas till ett normalt liv. Finns det verkligen en gräns där han har sonat klart den grymhet han visade vid trippel-mordet? Är han rehabiliterad från att vara psykopat? Går det ändra på en medfödd psykisk "defekt"?

NU HAR DET HÄNT

att jag har gjort mina framtida inbetalningar via Internet. Men nog var det fasligt många siffror som skulle knappas in. Får ju bara tro på att det borgar för säkerhet.

Har sett både sol och tok-snö-fall denna förmiddag. För övrigt det mest spännande som händer här uppe på Tallåsgatan. Men se upp, den morgon jag vaknar och min förkylning har flytt sin kos. Ja då kommer det att hända saker. Förmodligen startas min lilla pärla Golfen med buller o avgaser, och sen drar jag iväg kanske ända till stan, eller Piteå. Stad som stad, men om jag kör till Piteå kan jag besöka Johans o dricka en kopp kaffe som Sofia har lovat koka. Det ser jag fram emot.

SLUT

på skidskytte-VM alltså. De Svenska damerna var ju otroligt duktiga, det blev ju hur spännande som helst att se tävlingen på TV. Men gu, va jag längtade till Östersund just då. Tänk vilken stämning!!

Men jag får ägna mig åt att frossa i min förkylning. Den överskuggar allt jag försöker ta mig till. Jag försöker se framför mig den morgon jag vaknar och känner mig icke-förkyld. Den dagen ska jag, ja vi får väl se. Det är lätt att lova runt när det känns såhär, men det kanske blir tunt när det inträffar. Och apropå Henkes rinnsnuva så vill jag bara tala om att jag räknar min i LITER  och jag är övertygad om att han ligger på deciliter. Men det lär vi ju aldrig få bekräftat så härmed utnämner jag mig själv som självklar vinnare.

MELODIFESTIVAL

Men hur blev det här då????  Carola och Andreas till Globen, KANSKE!!!  Och så är jag tokförkyld dessutom. Mer kan man ju begära eller hur...........  Och så var det ju det här med SkidSkytteVM ack ja....  Men nu är jag ju lite orättvis, Helena Jonsson gjorde ju en bra tävling, som blev 5:a. Och söndag kan vi hoppas att Ferry lyckas, han är då den borne optimisten. Och det ska man vara om man ska komma nånvart här i livet.

Men vad ska jag göra för att bli av med all bomull som har invaderat mitt huvud? Det känns som om detta med förkylning är det absolut värsta man kan drabbas av. Ingen tycker ju direkt synd om en för detta, för det går ju över, snart  i alla fall. Och jag kan utmana Henrik direkt. Att hans rinnsnuva skulle överträffa min, NÄ NÄ! Där kan jag segerviss ställa upp, jag är en lågoddsare i sammanhanget.

STRÖMSLUKARE

Brukar titta in på sidan Din Ekonomi där jag har hittat många "matnyttiga" tips om bl.a. elförbrukande produkter. Dessutom blir man lite uppdaterad om ekonomi i största allmänhet. För mig är ju denna sida ny eftersom nästan allt är nytt för mig i detta forum. Kanske alla ni andra känner till den. Men jag blir nästan lite upprymd för varje ny upptäckt jag gör.


SANNINGAR

Så är jag då fast i blogg-världen. Jag har fått en utmaning från Pernilla om 7 sanningar. Och de ska vara om mig själv. Svårt, mycket svårt men......

1.  Jag trivs bättre om sommaren än om vintern.
2.  Jag älskar ljusugnsbrödsmackor med ost.
3.  Jag önskar att jag får möjlighet att besöka Australien.
4.  Jag tycker om när vardagen fungerar utan små eller stora fadäser.
5.  Jag har lätt för att skratta.
6.  Jag har lätt för att gråta.
7.  Jag vet att det som verkar vara absolut sant idag, kan vara en lögn i morgon.


Vem vet, jag kanske äter för många mackor en kväll och då är nog inte 2:an en sanning längre. 

DAGEN EFTER

Jo visst vi vann, Ske.-å AIK mot Frölunda 4-2. Men så var det ju det där med skidskyttet, och så skriver jag inte mer om det idag i alla fall.
Nya friska tag inför helgen men jag har ingen idé alls vad jag ska göra. Det kanske blir väldigt bra med en formbar kudde i rumssoffan och TV:n påslagen. I bästa fall så kan det ju bli en lika intressant avslutning på Melodifestivalen denna helg som förra helgen. Jag säger bara det, Christer Sjögren!! Nej, det är nog osannolikt att det kan bli någon lika stor sensation. Det skulle vara om inte Carola o Andreas går vidare. Vi får se.

PAUS I SKIDSKYTTE-TITTANDET

Nu är det bara väntan på FERRY!

Har precis pratat med Sofia på MSN för första gången. Väldigt trevligt kunna ha kravlösa kontakter så enkelt eftersom jag tycker att telefonsamtal kan vara svåra att få till.

Har idag också, för första gången använt mig av "min internetbank". Har haft klart för mig att det nog inte var nåt för mig. Måste erkänna att det verkar vettigt, på gränsen till klokt, att jag äntligen har tagit steget ut i rymden även på detta område.

Skönt att se att det finns kvar så många "för första gången" även för mig. Undrar just vad det blir härnäst??

I väntan på SkidSkytteVM

Halv sol halvt molnigt, -4 ute +21 inne, Trassel ligger vid mina fötter o sover. Radio P4 Västerbotten bjuder på blandat bra musik. Undrar vilken snabbmiddag jag ska satsa på när hela aftonen och kvällen består av sport, både på TV och på webben. Kan ju inte undvika att följa Ske.-å AIK:s hemmamatch mot Frölunda på Norrans webb. Men först och främst är det skidskyttet som lockar, och i första hand: HUR GÅR DET FÖR FERRY?

När jag besökte Tim i Stensjön igårkväll var han iförd en väldigt elegant haklapp inköpt av hans mammas kusin i Umeå. Han hälsade och tackade.

Stensjön

Besöker Tim ikväll. Han bor hos Elin o Greger. Det är en matglad grabb, på nästan 8kg. vid en ålder av enbart 4 1/2 mån.

Nu är det gjort!!

Massor, massor som jag måste lära för att kunna nyttja dena sida. Men nu är jag igång i alla fall.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0