31:a OKTOBER

Kan tänka mig att det är ett väldans ståhej hos mina "Texikaner" idag, p.g.a. Halloweenfirandet. För att inte tala om vilket ståhej för köpmännen som ska prångla ut maximalt med pynt och pyssel för denna dag. Men är vi "Svenskakaner" nåt bättre till jul? Nej inte ett dugg, säger jag med en viss rodnad på mina kinder.

Och denna helg, Alla helgons Dag, ska vi minnas våra kära som vi inte längre har hos oss i livet. Konstigt. Jag saknar och tänker på min Mamma och Pappa varje dag. Undrar om de bryr sig mer om att jag gläder köpmännen med inköp av diverse prylar, för att visa andra att jag tänker på dem, än att jag alltid tänker på dem och saknar dem så vanvettigt mycket? Nu vet jag hur stort det är, att vara förbehållslöst älskad och accepterad. Jag, med alla mina fel och brister, blev aldrig ifrågasatt av min Mamma och Pappa. Det är stort att fått leva i en sån tillvaro. Jag önskar så innerligt att jag kunde ge dem något "vackert" för allt de gett mig. Och det enda jag kan ge dem är vackra ord och tankar.


SOL +10 21 OKTOBER

Tack vare det otroliga höstvädret idag, gjorde jag en promenad vägen västerut. För det mesta möter jag aldrig någon ovanlig "gäst" i Fällfors på dessa promenader. Så döm om min förvåning när det kommer en, förmodligen vit SUV, västerifrån. Vid mötet var den mest smutsgråbrun. Det var dessutom min hund Trassel också efter att jag beträtt icke asfalterad väg. Vid hemkomsten var det dusch som gällde, för Trassel alltså.  Jo, vem var det nu jag mötte? Jo Martin, av alla människor. Han kom från skogen i trakterna av Åselet och gav sig tid att stanna. Så för ovanlighetens skull, så hade jag en kort pratstund, på min i övrigt korta promenad. Undrar du vilken Martin jag mötte, så hör gärna av dig. Upplysning lämnas inte i detta forum. Inte för att det är hemligt på något sätt, men det känns ganska kul att kanske göra dig nyfiken.


MULET 20 OKTOBER

Nä, det blev ingen middag tillsammans med Pernilla och Henrik och inget biobesök heller igår söndag, som jag så övertygat skrev i ett tidigare blogginlägg. Men det blev ett trevligt möte med Pernillas hemma hos Johannas i Frostkåge med fika och ett trevligt hem i största allmänhet att besöka. Denna schemaändring berodde helt på vädergudarnas årliga insats. De hotade nämligen med kylslagna vägbanor, så Pernillas ville köra till Umeå i dagsljus och innan isen skulle lägga sig på E4:an. De hade nämligen inte försett sin bil med vintedäck.

För eventuellt intresserad, så kan jag upplysa dig om att Fredrik för veckan befinner sig i Stockholm. Hoppas han får positiv behållning av dagarna i Sverige, så jag kan hoppas att han tittar hem nån fler gång. Kanske jag också får en chans att hinna träffa honom, om han vill alltså.

18 OKTOBER

Tänk så generöst livet är mot mig. Jag ska träffa min dotter i Skellefteå i morgon eftermiddag, och vi ska äta middag tillsammans. Så är det planerat.

Någonstans befinner sig Carolins föräldrar just nu, och de kanske aldrig mer kan gå ut och äta middag med sin dotter. Orkar man leva i den framtiden? Utan sin dotter?

TAXERINGSVÄRDE 10 OKT

Kan någon klok, eventuellt galen människa förklara för mig, hur värdet på min villatomt och därtill hörande lilla "villa" här i hjärtat av Fällfors, kan ha ökat!!  Första värdet från 2006, utfärdat 2005 var för marken: 17.000:-  och för byggnaden: 96.000:-  . Dagens besked för 2009 års taxering blir nu 27.000:-  respektive 105.000:- . Helt vansinnigt  sett till hur bostadsmarkanden, om det nu finns någon, ser ut i Fällfors. Men detta är tydligen ytterligare en åtgärd som jag kan tacka den eminenta (ironi) högerregeringen för. De skulle ju sänka fastighetsskatten?? Sänka, men för vem?!?! OBS!!  Jag saknar ord, och det hör inte till vanligheterna. Kan det vara så att jag missat något om att procentsatsen ska sänkas för den skatt jag ska betala? Inkomståret 2007 var skattesatsen 1%. Att jag blir så upprörd över vad som förmodligen i dina ögon är helt marginellt, knappt märkbart är kanske svårt att förstå. Men för mig är varje krona väldigt värdefull, p.g.a. att jag har inte så gott om den sorten. Omräknat till verkligheten så innebär värdeökningen på min fastighet drygt 2,5 kilo OST!!  Och eftersom jag gillar ost så tycker jag det är dumt att betala mer skatt på ett s.k. värdelöst hus, istället för att lägga Edamerost på Husmans.

SOL 8 OKT

Vilken vackertväder-dag det är idag. Luften känns klar, det är frostnupet i gräset så det knastrar när man går i det. Solen inte bara lyser, den strålar!!

Nya Norran damp ner i postlådan någen gång i morse, när min nära vän, John Blund fortfarande höll mig i ett fast grepp. Och tänk, va liten den är. Nu kan jag installera ett mindre köksbord och ändå få ordentlig plats med tidningen utan att den halkar ner på golvet. Perfekt!!

Och visst är logotypen snygg?!


För övrigt så gör jag en Skeå.-resa i afton. Det är föreläsningskväll på Expolaris som riktar sig till bröstcancer o gyncancerdrabbade. En massa nya rön om upptäckt och behandling och dessutom bemötande från omgivningen. Jag har varit på föreläsninar tidigare och blir alltid lika förbluffad över hur sanbbt forskningen går framåt, och därmed behandlingsformer. Det som var högst aktuellt år 2000 när jag själv var inne i svängen, verkar rena stenåldern idag. Därför är jag övertygad, att alla bidrag till forskningen verkligen gör nytta!


DOPBILDER

Som du redan har läst, så var jag på Adelinas dop igår, 5.e okt. Här kommer några bildbevis för det.


Stolt faster Pernilla med brorsbarnet som strax ska döpas


Självaste dopakten


Efter dopakten


Adelinas G-Mormor och en av storsyrrorna, Lovisa under doppresentöppningen


Visst ser du att det var en fin högtid?!


DOP 5 OKTOBER

Idag har jag varit på mitt 6:e barnbarns dop. ANNA ADELINA döptes i Öjebyns Kyrka.  Och vad som är kul i sammanhanget är ju att min Farmor hette Anna Adelina också.

Senaste nytt var det. Och tro mig, nu kommer inget mer för fillfället, men i morgon då kanske det blir mer från Fällforsfronten. Men hoppas inte på några sensationer, för sånt händer inte här!!


RSS 2.0