BRÄNNÄSSLOR 30 SEPTEMBER

Jag har varit ute och krattat tallbarr, jo precis du läste rätt, idag. Detta innebär att trädfällningen inte blev av i sommar. Men kanske i höst, den som lever får se. Tillsammans med mig har Trassel varit och jagat gul plasthink som är ett av hans favoritnöjen. Men se, då rullade hinken ner bland hallonriset och brännässlorna. Och Trassel efter och gjorde världens magplask, ner bland dessa förhatliga gröna växter. Om jag tycker att det är väldigt irriterande med klådan och bränn-känslan efter nässlorna, så tror jag det är bagatellartat jämfört med Trassels reaktion. Med tanke på att han är tämligen gleshårig på buken o halsen och generellt hela han är tunnhårig, efter att ha fällt en del päls under sensommaren, så fick han riktig närkontakt med nässel-eländet. Och lille stackarn, va han kämpade mot besvären. Han kliade sig frenetiskt, hittar inte tillräckligt starkt ord. Han låg på sidan, ner i gräsmattan och körde, ålade sig fram och tillbaka över tomten och mellan varven såg det ut som han försökte hoppa ifrån eländet. Till slut lugna han ner sig, så jag fick ett fast grepp om honom, för att ta in honom i duschen och spola av honom. Och nu en 1/2timme efter incidenten ser det ut att ha gett sig, med hans besvär. Han ligger vid mina fötter, helt utmattad!!

Detta var allt från Fällfors för idag. Hoppas du har en bra dag också, som jag. Alltid finns det väl nån liten struntsak som du kan glädja dig över, som jag.

BOA 28 SEPTEMBER

Efter allt mitt surrande om min arbetsinsats för att iordningsställa Friggeboa, kommer här ett bildbevis på att något har hänt. Åtminstone för den som har sett den invändigt tidigare, dåförtiden ett illa planerat skrotupplag. Nu fattas bara ett besök på IKEA  för att fylla de tomma ytorna (10 kvm.) hihi!! Jag har även insett att en TV-apparat, typ mindre och platt, skulle göra sig väldigt bra på en väggyta. Men det blir ett projekt för nästa sommar, ett ekonomiprojekt alltså.

VÅRKÄNSLOR I SEPTEMBER

Under dagens promenad, som blev alldeles onödigt lång tack vare solen, värmen, svag vind och alldeles fantastiskt vackert vid älven, så upplevde jag alldeles intensivt vilket välbefinnande man upplever, när naturen bjuder på detta fantastiskt sköna scenario. Jo just det,  jag kände vårkänslor spritta i kroppen!! Så nu sitter jag här och undrar vad jag ska göra med all denna överskottsenergi som poppade upp som ett brev på Posten, nej som ett mail på Yahoo.  Det blir väl lugnast att jag går ner på knä för att spackla golvet inne i Boa, så där är klart att lägga in mattan jag har köpt och som jag vill ska ligga på plats innan helgen. Det där med att spackla, känns ju inte riktigt som ett ultimat alternativ i förhållande till vårkänslorna, men däremot ett totalt antiklimax, om uttrycket tillåts!?
 
Skulle det vara så att du har ett bättre sätt att ta itu med sprittande våryra, var vänlig meddela tipset utan dröjsmål!!

22 SEPTEMBER

Har absolut inget av intresse att berätta för dig. Körde en sväng ner till Ske.-å idag för att lämna tillbaka kurslittertur som jag lånat, fast inte. I och med det vill jag varna dig för att dra över lånetiden, utan att göra låneförlängning. Har gjort förlängning två ggr. men glömde sista perioden, och de rackarna har förmodligen höskoleutbildning i att ta betalt. De tar i så en annan bara baxnar och bockar allra ödmjukast, och betalar med höjda ögonbryn och en dragen anda, som inte släpper förrän jag passerar utgången.

Men å andra sidan så hände något unikt innan jag äntrade ingången till Stadsbiblioteket. Jag parkerade min Golf-pärla, klev ur den för att mata parkeringsautomaten från en näve fylld av småpengar, men dock pengar. Och döm om min största förvåning, när en annan bilägare som precis skulle lämna parkeringsområdet, klappar mig på axeln och lämnar mig sin överbetalade parkeringsbiljett!!  Så där står jag med en timmes betald parkering, och den generöse rackaren ville inte ha ett öres kompensation, ville bara tydligen rädda min dag. För visst blir man glad över såna där små-små-små glädjespridare.

20 SEPTEMBER

Nyss hemkommen från Umeå efter att ha fått uppleva Henriks disputation. Mycket trevligt hela delen från själva "grillningen" som han genomgick fredag förmiddag och som han fixade med glans, och givetvis godkänd. Efter det en angenäm lunch på Sävargården. Förberedelser för kvällens festmiddag för 46 personer, däribland jag själv. En mycket trevlig, kul, jätterolig tillställning. Gooood mat, gott dricka trevliga människor, ingen nämnd ingen glömd.

Här kommer två bilder, en disputationsbild, och en festbild inför middan.


18 SEPTEMBER

Ska snart äntra min exklusiva Golf. Exklusiv i det hänseendet att den numera har stötdämpare. Känns som att åka "limmo" jämfört med tidigare.

Idag bär det iväg ner till dootra och hennes Henke. För se, i morgon ska jag uppleva något alldeles nytt i mitt 58-åriga liv. Jag ska nämligen lyssna till när Henrik disputerar. Han ska alltså försvara sin avhandling på fredag förmiddag. Och till kvällen blir det festmiddag, där denna händelse och avslut på hans nuvarande forskning ska firas. Ska bli spännande delta.

16 SEPTEMBER

Nu är det såhär kort, igen! Senast det var såhär kort, var strax före resan till Texas. Håret alltså. Det är Gabban, som återigen har gjort en avklippande insats, i mitt helt frisyrlösa hår. Det kan väl knappast kallas frisyr nu heller, inte med den bästa vilja i världen, men kort i alla fall och det var liksom meningen.

Idag var jag in till Pahlbergs i Båtvik, köpte lösa lotter som Sofia ska ha till Öjebyns fotbolltjejers lotteriförsäljning. Och jag blev helt överväldigad av hur mycket, kopiöst mycket prylar de har hemma i sin "lager-affär". Där kan man ju hitta allt i presentväg. Både tingel-tangel och upp till dyrbarare saker, typ Orrefors och en massa andra märkesprodukter. Och nu hade de börjat ladda med nytt inför julen. Ja, helt otroligt. Jag kan verkligen rekommendera ett studiebesök, inköpsbesök om du vill köpa det där lite speciella, till rätt pris.

15 SEPTEMBER

Jo visst!!  Här kommer mer roligheter. Jag har målat färdigt inne i Boa. Det blev som jag hade föreställt mig,bra jag är väldigt nöjd.

Mer kul att det var så fint väder när jag gick aftonpromenaden med Trassel. Solen lyste så vackert över vattnet på älven och på alla vackert färgade lövträd. Jag hade dessutom tur att hitta två icke mask-invaderade Karl-Johansvampar som jag strax ska steka i smör och äta till Bullens varmkorv. Lyxigt så det förslår tycker jag. Jag fuskade nämligen med middagsmaten i afton, så nu får det bli kvällsmat istället. Vilket inte känns helt fel.


13 SEPTEMBER

Jag bävar! Har fått bassning från Pernilla, för att jag inte skrev ner positiva händelser igår, som utlovat. Kan bara be om ursäkt, och skylla på tidsbrist. Jag hade full huggning med att förbereda husbilsresan till Ske-å. V75 travet. Och nu är det avverkat. Trevligt tycker jag. Inte att det är avverat, utan att vara på plats när det händer.

Och nu till andra trevligheter som började utkristallisera sig typ den 11:e.  Min lilla Trassel har ju sina  ljusa stunder. Eller också är det jag som får nån snilleblixt ibland. Men jag har hur som helst upptäckt, att med älgkött i små doser, kan jag få Trassel till att utföra underverk, i mina ögon åtminstone. Han kan ju sitta, ligga och komma på kommando sen tidigare. Men nu kan han RULLA, som de riktiga storfräsarna kan göra. Och tro mig, han ser mäkta skojig ut. För när han lägger sig ner, viker han ut bakbenen åt var sitt håll, och då kan du föreställa dig, hur omständligt det är för honom att rulla runt. Men icke desto mindre, HAN GÖR DET!! Och så mycket roligare blir det inte denna gång. Men jag ska höra av mig när det händer, om nåt händer.

11 SEPTEMBER

Du minns säkert också, vad du gjorde och var du befann dig den 11:e september 2001 mellan 15.00-16.00. Jag gör det. Jag var hos brorsan och radion stod på, när jag först hörde nyheten om flygplanen som hade kraschat in i WTC i New York. Min första tanke var, Fredrik, var är han?? Han hade tidigare varit över till östkusten och jag tänkte,  om han har varit över till NY och  är på väg hem i något av planen. Jag körde hem till Erik varifrån jag började ringa Fredriks i Mountain View för att höra hur det var hos dem. Jag kom inte fram på telefon förrän efter 18.00 (09.00 hos dem). Och jag väckte dem!!  HELA FAMILJEN!!!  Och de tog min upplysning om vad som hade hänt ungefär som, att det är väl inget att hetsa upp sig för. Men deras reaktion kom senare, vad jag har förstått.
11:e september 2003, vid 9-tiden på morgonen, är också något som sitter i minnesbanken. Jag låg inne på Medicin-avdelningen i Ske-å och min läkare Jonas kom precis in för att prata med mig om undersökningen som skulle göras den dagen. Jag ligger och lyssnar i mina hörlurar på radion, där de säger att Anna Lind har avlidit av de skador hon fick vid knivpåhoppet inne på NK dagen innan. Först pratade vi Anna Lind och hur saker kan hända, sen kom mina bekymmer, som just då kändes obetydliga.

Det var lite historia. I morgon ska jag berätta för dig om något väldigt aktuellt. Och det är fyllt av glädje som kontrast till de nyss nämnda händelserna.

9 SEPTEMBER

Idag slutförde jag äntligen målandet inne i Boa. Och om jag får uttrycka mig subjektivt, så tycker jag det blir bra, riktigt bra. Nu kan jag visualisera en mysig höstkväll inne i Boa med nåt gott att äta, surisar t.ex. och bara njuta av det lilla ombonade. Ja Ja, jag kanske skönmålar det hela just för tillfället, men som det har sagts förut: "Bättre lyss till en sträng som brast, än aldrig spänna sin båge".

Idag har jag även besökt mina nära och kära i Öjebyn. Den lilla tjejen fyller 3 år idag, en alldeles förtjusande liten dam, kolla själv

ADELINA2 SEPTEMBER

Detta är inte klokt!!  Snart bara tre månader till jul!
  Men innan dess är det en hel del bemärkelsedagar som ska uppmärksammas. Adelina fyller 3. Emma fyller 40. Lovisa fyller 9. Syrran fyller 64. Sofia fyller 11. Adelina ska döpas. Henrik disputerar. Och snälla!! Hjälp mig nån, om det är nåt jag glömt.
  Idag finns det dessutom absolut anledning att fira. Min GOLF har begåvats med nya fjäderben - stötdämpare. Och efter en kort testtur, fanns det anledning tro att Vägverket har gjort en vägförbättrande blixtinsats på den korta sträcka jag körde. Men icke det!  Detta föranleder mig att upplysa min dotter om, att hon hädanefter kan åka med som passagerare i min Golf, utan att bli åksjuk. Är inte det fantastiskt , så säg??

RSS 2.0