VILKEN DAG!

Tänk att vakna en försommardagsmorgon med halv storm som viner runt knutarna. Ingen vidare luftvärme heller, och känna det som "är-det-här-en-dag-som -behövs"?? Och svaret är givetvis ja på en av de dummaste frågor som går ställa. Det blev en riktigt bra-dag. Redan igår föddes tanken att jag skulle ta Birgitta med mig på en Pite-resa. Som har varit på tal i många, många månader. Och efter en morgon, fylld av förvirring och beslutsångest, tog vi ändå ett gemensamt beslut, vi kör. Och vilken dag sen! Vi har pratat så mina stämband vibrerar än av bara farten. Vi har shoppat skor. Jätteläckra sandaler med liten klack, likadan hon och jag. Och när köpte jag nya lite finare skor sist? Tror det handlar om årtionden. Vi besökte födelsdagsbarnet Carola, min sonhustru i Öjebyn. Bjöds på gofika, och då menar jag riktigt gofika! Efter det så tog vi oss hemåt, så sakteliga. Och allt känns så bra.

På söndag, 31:a maj är det Pingstdagen. För 41 år sedan, inföll Pingstdagen den 2:a juni (1968). På 40 år har hittills inte Pingstdagen hamnat på den 2:a juni, och jag har försökt luska ut när de händer nästa gång. Jag skrev till Svenska Kyrkan, trodde att de hade koll på sånt men fick ett "Tyvärr kan vi inte upplysa dig om det" till svar. Så om du läser detta Fredrik, så kan du känna dig lite unik. Inte för att jag vet hur många i Sverige som föddes det datumet, men du var ensam som kom till världen den dagen på Skellefteå BB.

STICKA-STACK-STUCKEN


Igår hälsade jag på Rakel i Drängsmark, som jag gick två terminer tillsammans med, på  Solviks Folkhögskola. Ja tillsammans med en massa andra också. Och jag passade på att utnyttja de kunskaper hon besitter och som jag sååå gärna vill tillskansa mig, att sticka hälsteg som min mamma gjorde. Detta gick över förväntan, kolla själv på dagsaktuellt foto. Nu gäller det bara att jag snabbt som bara den, gör 1:a socken klar så jag hinner använda den nya färdigheten på sock nr.2 innan tillvägagångssättet försvinner in i nån gråzon som jag inte har kontroll över. I så fall får det bli ett besök till i Drängsmark, inte så dumt egentligen. Vill med detta foto även bekräfta teorin om hur vi kvinnor kan ha en massa "bollar" i luften samtidigt. Egentligen snurrar det 4 bollar samtidigt, för "bollen" Trassel pockar också på mitt engagemang hela tiden.

25:e MAJ

Visst klingar dagens datum litegrann sommarlikt? Dessutom solsken. Allt som det ska vara en helt vanlig vardag.

Jag har än inte kommit igång med de goda föresatser jag har haft inför sommaren. Att gå längre promenader varje dag. Att bättre förbereda speciella dagar som jag vet är i antågande. En slutsats av detta blir att utan promenader förbättrar jag inte "orken" vilket på sikt drar ner geisten att ta itu med andra göromål. Men trots allt så händer det ju en massa saker ändå. Friggeboa är målad utvändigt. Jag var på SkellefteTravet i fredags, när Aschberg och Fylking var där. Johans var hemma hos mig i lördags. Söndag eftermiddag var Sabrina ute på Övningskörning med sin mor som körinstruktör, och de stannade upp för en kopp kaffe.

Som allmän upplysning, kan jag härmed meddela att "Siksjö-vägen" (Fällforsvägen) idag börjar skalas av, för att göras klar för ny beläggning i oktober, i bästa fall. Detta från Hällfors mot Fällfors, den mil som kvarstår sen i fjol sommar. Men låt dig inte nerslås, det finns andra vägar att ta sig hit utan grusbekymmer. Från Staan finns flera alternativ. Över Svanström, 95:an upp en bit. Över Kusmark-Sandfors. Över Frostkåge-Drängsmark-Lillkågeträsk. Över Ostvik-Drängsmark-Lilkågeträsk. Och däremellan en hel del småvägar genom skog och mark men där ligger gruset ibland ganska löst. Annars, om du har riktigt gott om tid, kan du köra "som rettest" över Arvidsjaur och ner till Fällfors över Siksjön-Myrheden. Visst låter det exotiskt? Fram emot Midsommar kan jag lova dig att du kan köpa god mat på vårt Folkets Hus i Fällfors. Lördagaftnar kl.17.00 brukar det vara laxfiske i laxtrappan, den gamla och fungerande. Köp en lott och vinn en lax, och se grabbarna håva upp laxen. Garanterat färsk fisk!!

16 MAJ

Förhoppningsvis är detta säsongens sista snöbild.Äntligen har jag införskaffat och satt upp Vår Svenska Flagga på Tallåsgatan 6.För övrigt ser jag med spänning fram emot ESC i kväll. Jag håller givetvis tummarna väldigt hårt för Malena Ernman.

SOMMAR PÅ GÅNG

Hittills det starkaste beviset på att sommaren är i antågande. Håll till godostora bestar dessutom. Vi kallar dem "tjäla-möjja". Årets första brukar alltid vara storlek XL.


EU-VAL??

Håll i dig! Jag höll nästan på att bli Miljöpartist för en stund sen. Efter att lyssnat på han Eriksson, som vågar påstå att vi har klarat den ekonomiska krisen bättre, tack vare att vi inte införde EURO:n. Det här var det närmaste en religiös upplevelse jag har haft på länge. Samtidigt så triggar det ju igång en massa köksbordstänk i min politiskt något snäva syn på tingens ordning. EU-valet! Varför i helskotta ska jag rösta till något, som jag definitivt har tagit ställning emot? EU alltså. Lika motsägelsefullt som de som röstade JA till kärnkraft, skriker NEJ till att förvara avfallet (radioaktivt) i vårt land. Skicka det till Australien, som om det är mindre radioaktivt Down Under? Och dessutom ska ju inte heller uranet brytas i Sverige, det uran som behövs för att ha nån användning av de kärnkraftverk som röstades fram, av en icke-majoritet utan av en massa njaaa-sägare. Konsekvensutredning, kanske vore relevant inför framtida beslut som ska tas av en skock amatörer. Tar man Faan i båten, får man ju lov att ro han i land!

Bli nu inte oroad! Jag kommer definitivt inte låta politiken styra innehållet i min blogg. Men nog rackarns känns det skönt att skriva ner det jag för ögonblicket tänker. Jag hör av mig senare, opolitiskt. Fast en del hävdar att allt egentligen är politik. Från det jag vaknar på morgonen och spolar politiskt korrekt vatten i min toalettstol, till dess jag släcker lampan inför nattsömnen. Dessa åtgärder omfattas ju av en hop med politiska beslut. Och förvisso är det politiska beslut, som gör det möjligt för mig att skriva vad jag vill (nästan) i min blogg? Så var det med det opolitiska.

VARDAG (var dag)

Den ena dagen den andra lik. Det enda som växlar är vädret, ibland lyser solen, ibland inte. För tillfället lyser den med sin frånvaro men jag skymtar blå himmel mellan molnskyarna och det ger ju hopp om att även livslampan får sin chans att titta fram idag.

Men!! I morse när jag hämtade Norran passerade jag björken som spretar sina kvistar ut över trottoaren. Och vad ser jag?? JO! Denna positivt programmerade trädvarelse har börjat släppa greppet om sin inneboende grönska. Jag kunde ana toppen på musöronen, så med lite sol över den, lär morgondagen framstå lite grönare. Jag ska göra ett fotografiskt experiment som i  mitt fall innebär att jag ska försöka få fast på bild denna gryende grönska. Och i så fall får du se det  i nästa inlägg. Men med eller utan "musöron" så ska jag försöka komma med mina inlägg lite tätare.

För övrigt, följer jag med ett leende på mina läppar, Aschbergs och Fylkings promenad via webben. http://www.cancerfonden.se/sv/Mustaschkampen/Ystad-till-Haparanda/ . De gör verkligen en stor insats för alla män. Du vet väl om att de går sträckan Ostvik-Åbyn den 26/5.

RSS 2.0