BILTVÄTT

Så har det hänt. Jag har tvättat min finbil. Dagens motionspass skulle jag vilja säga. Här handlar det inte om slangar, borstar, högtyckstvätt eller andra förslöande redskap. Nej här gäller hink, varmvatten, trasa och ett rännande ut och in till tvättstugan för att hämta vatten. Men fin blev den. Jag hade som glömt vilken färg som var grundfärg. Den hade mer övergått till matt grå/svart.


Angående vädret tycker jag att rapporteringen håller på att vara något enahanda. Men det har jag inget emot. +5 grader och halvklart (inte halvmulet). Notera där min positiva inställning. Det är inte alls min stil den här tiden på året. "Vänt kappan efter vinden" är relevant i sammanhanget och hoppas jag får fortsätta hålla kappan vänd åt detta håll hur länge som helst.


HUSBIL

Gjorde ett i förväg oplanerat ICAKvantumbesök i Skeå idag. Med lågt stående sol efter kl. 14 körde jag mot staden. Skulle ha kunnat stanna var och varannan km. för att ta foton på allt i naturen som blir så enastående vackert i solljuset. Men gjorde inte så utan körde "raka" spåret mot förorten. Där på Kvantums parkering stod några husbilar parkerade vilket gav känslan av att nu är det sommar!!  Där tog jag mig tid att fota, när jag ändå skulle gå på kiss-o-bajs-promenad med Trassel. Jodå, jag har svart plastpåse med mig som jag använder när Trassels tilltag så kräver. Önskar att alla med hund hade råd hålla sig med denna typ av renhållningsprodukt och använde dem. Så är dock inte fallet, tyvärr.

Det var Hasse med gänget och husbilar från www.camp4you.se som förmodligen med framgång lockade hugade spekulanter till köp. Fortsätter det att vara sommar/höstväder som hittills så är ju detta sätt för färd och boende helt enastående bekvämt. Jo, jag vet vad jag pratar om.

Bjuder även på eftermiddagssolen, sedd från Tallåsgatan vid 14 idag, strax innan jag påbörjade min resa mot staden.


För övrigt så var det mulet hela förmiddagen. Solen kom fram och temteraturen har legat omkring +7. Ingen snö på backen!


TOFFLA

Med ett par duntofflor, för övrigt inköpta på ÖoB, har jag det i alla fall riktigt varmt och gott om fötterna nu när termometern har krupit ner under nollan. Men säg den totala upplevelsen som inte bjuder på lite smolk i glädjebägaren. Det är absolut omöjligt att förflytta sig över golvet med tofflorna på. Det varma, mjuka dunet sitter på en ytterst liten, sylvass fjäderpenna. Och dessa pennor sticker genom toffeltyget för vidare befodran in i mina fötter. Härmed har jag inlett mitt liv som fakir.Dessutom har det varit alldeles underbart vackert väder idag. Strålande sol, så mycket den nu kan stråla i november. Lufttemperaturen kravlade sig upp på nån +grad men backen håller på att gå in i konstant frostläge.


RSS 2.0