SOMMAR?? 26 JUNI

Jag har varit "hemma hos" ElvisMed denna bild vill jag skicka en särskild hälsning till Abraham. Vi har detta med blå undulat-intresse gemensamt. Och en blå undulat ska givetvis heta ELVIS
23 JUNI REGN

Jaga inte efter Lyckan - skapa den!!

Visst låter det klokt, men hur gör man det, utan att bli blöt från topp till tå. Och det är ju inte ett tillstånd som ger garanterad lycka. Tvärtom kan det ju ge upphov till förkylningar och andra "blöt och kall"- relaterade efterräkningar. Nej, nu ska jag inte vara sån, alltså en klagande röst, såna har vi alldeles tillräckligt många av. Istället ska jag försöka att hitta just de guldkorn som ger lycka. T.ex. att jag nu är så gott som helt frisk efter USA- resans snöpliga insjuknande, som tog udden av de sista dagarna "Over there". Men nu är det avklarat, och med hjälp av ett försäkringsbolag som är lätt att få kontakt med, och prata och bli förstådd av, så ska nog inte den ekonomiska konsekvensen bli alltför svår att klara. Och jag måste  tillägga, att vårdappataren som tog hand om mig i Frisco utanför Dallas, var definitivt effektiv. Snabb undersökning med snabb diagnos, och direkt insatt medicinsk behandling.

Nästa lycko-korn blir för morgondagen. Då ska jag åka och göra ombesiktning på min lilla pärla till bil. Kan inte förstå att den är så populär bland bilprovarna, att de vill se den i repris varje år. Men så är det, och i samband med denna tvångshandling, gör jag ett besök hos min syster som nu för en dags skull, har helt tom agenda.

Tänker på "de mina" som jag har besökt och längtar efter. Här  kommer här en typisk aktivitet. Ja, vad säger man. "Äta bör man annars dör man..........."


18 JUNI

Kom till Västerbotten vid 14-tiden idag. Du kommer att få läsa mer om var jag varit, men det blir en annan gång.

VARMT 12 JUNI

Du som väntar dig bilder i min blogg från dessa trakter, lär få vänta. Det kommer inga. Jag har inte de resurserna och tid som behövs.

Vi har varit och handlat på Wal Mart idag. Emma var tvingad fylla på matförrådet. Kan bero på hennes matglada gäster. Med anledning av denna shoppingrunda, kan jag upplysa dig om att du inte heller kan se fram emot några presenter härifrån Texas-trakterna. Det fungerar liksom inte, eftersom vi inte är bilburna själva. Och här går man inte till affären. Men det är ju inte därför jag är här heller.

Det är varmt nu, mycket varmt. JAg o Erik skulle ta en promenad idag, vilket vi också gjorde ett försök till. Men vi vände ganska omgående. Vi såg hur människor stirrade på oss, från sina AC-kylda hus och bilar. De trodde nog vi hade rymt från någon anstalt för mindre, eller inte alls begåvade. Vara ute och gå i denna hetta, med solen nästan i zenit. Ja Jösses, jag säger då bara det.

Ha det så bra alla i kylan!

GRACELAND 10 JUNI

Jag har gjort det!! Gått i Elvis´ "fotspår". Det var så stort, jag fick en konstig knut i halsen, och jag ville bara gråta.

Nu är det onsdagkväll, den 11:e kl. 19.50  och vi har precis anlänt hemma hos Fredriks. Beakta att sedan måndag mitt på dagen har jag varit i 2 delstater + Texas alltså. Först körde vi genom Arkansas och sedan in i Tennessee där Menphis ligger och GRACELAND. Det var ungefär 75 mil  (464 miles) enkel väg. Det tog ca. 7 tim. med en massa kisstopp och matstopp.
 
Till sist för denna gång: Gissa vad man gör mest i dessa trakter??   ÄTER   är rätta svaret. Mer om detta när vi ses, för det lär ska synas.

IKEA 8 JUNI

Lunch på Kamprads skötebarn IKEA i Frisco, trodde jag var i Haparanda. Alldeles förträffligt trevligt, tillsammans med familjen Jonsson. För övrigt en lugn söndag i familjens sköte. Har spelat spel med Samuel, och lekt grabbarnas  Svensk-lärarinna, med hjälp av barnkorsord. De är jätteduktiga, med tanke på att de aldrig läser eller skriver på Svenska, och knappt pratar språket, men förstår det mesta.

Dagstemperaturen har varit upp till över 35+. Det blir olidligt hett i solen, så du får absolut inte förvänta dig att jag har bytt mitt bleka nordiska yttre mot något mer färggrannt.

McKINNEY 6 JUNI

Allt väl under Texas-solen. Har idag besökt South Fork. Absolut inte imponerande stort hus, men en guide som gav en del kul kuriosa om stället där utomhusscenerna spelats in under de tre hetaste sommarmånaderna  varje år.  Resten i uppbyggd studio i California.
I morgon, lördagförmiddag, ska vi titta på när Abraham spelar match i Base-boll. Hoppas han får in en fullträff, för han har kapacitet till det. Och att han kan göra en home-run. Det ska, enligt hörsägen, vara det ultimata.
För övrigt så är planen den, att Elvis territorium, Graceland, ska  besökas av oss måndag till tisdag. Ska bli riktigt spännande åka dit. Det är 7 timmars körning enkel väg härifrån, så vi gör en övernattning någonstans i trakterna av Memphis kanske. Du ska få veta händelseförloppet, efteråt.
God Morgon Sverige! Nu ska jag krypa till kojs.


2 JUNI

Fredrik 40 idag!

Resfebern är på topp. Fjärilarna i magen, har vid det här laget övergått till fiskmåsar, tydligen en storfamilj med inbördes kommunikationsproblem!! I morgon precis den här tiden 10.45 lämnar jag Sverige från Arlanda. Jag hör av mig NÄR jag kommer tillbaka, inte OM jag kommer tillbaka.

RSS 2.0