SKOTERKÖRNING

Men inte för min del, idag i alla fall. Däremot har jag haft besök av två trevliga typer som har kört lite skoter och sen ätit lunch med mig. Jag missade givetvis att ta kort på dem ute på skotern, men kompenserade det med att fotografera dem inne i soffan och här ser du resultatet. Den lilla tjejen var inte lätt att få med på foto. Men hon gav med sig, efter hot om att hon inte skulle få äta fler negerbollar. De hade vi gjort före deras skoterutflykt.image12

image13

Och som du ser, är dessa två V.I.P:s givetvis Johan och inte längre så "lilla" Sofia.

UTFLYKT

med bil till Storklinta. Alldeles strålande fint väder, sol och ca.-5  och alldeles fullt med folk på området. Drygt 100 husvagnsekipage med inneboende  skid- och brädåkande entusiaster  i  alla åldrar.  Vi tog en fika, tittade på tuffingarna i backen, och blev omgående förvissade över, att vårt beslut att inte investera i slalomutrustning, var ett helt korrekt beslut. Verkligen skönt med dessa sällsynta dagar, när insikten om att inte alla beslut jag tagit här i livet är felaktiga beslut, utan tvärtom. Ja tänk att en utflykt till Storklinta kan ge en sådan dimension till livet. Nu är det ju bara vänta på att nästa positiva insikt dyker upp på livets irrväg.

Här kommer en bild från backen som verkligen inte ger belägg för att det var fullt med folk på Storklinta. Det måste just i foto-ögonblicket  aktiverats nåt sorts "människo-filter" i min mobiltel.kamera. Men du får tro vad du vill!!image11

TÅRAR

Så satt jag här igen och kämpade för att hålla tillbaka tårarna, men stört omöjligt. Och detta p.g.a. filmen "Såsom i Himlen" som visats på TV ikväll. Visst är det helt sanslöst att bli så rörd igen och igen, jag vet ju exakt vad som händer. Men jag kan inte låta bli att gråta över såna grymma orättvisor som ingen, absolut ingen, ska behöva utstå. Gråta över att människan kan vara såhär ond. Gråta över att jag inte gjort vad jag kunnat för att hjälpa människor i min omgivning som haft det svårt.
Gonatt och så bryr vi oss om varann.

LÅNGFREDAG

Halvrisigt väder, -5 gråmulet, snöflingor i luften, inget trivsamt väder för uteliv alltså. Den ende som längtat ut idag är Trassel och här kommer ett bevis på att han trotsade vädret och gjorde en visit på snödrivan bakom huset.
image10

GÅRDAGENS SHOPPING

image9 
Kolla in denna bild så ser du de inköp jag gjorde i Umeå igår. Inte gröngräset, inte krukorna, nej kolla noga så ser du en vit kyckling i varje kruka. Det är shoppingfyndet. Håll med om att de är tämligen söta. Att de sen finns att köpa varsomhelst, har just ingen betydelse. Jag köpte dem i Umeå!

UMEÅ IGÅR

Vet du  vilken lycka för mig, som har en dotter. Pernilla heter hon om du inte visste det, och dessutom bor hon i Umeå alldeles för långt från Fällfors egentligen. Men trots detta faktum eller tack vare, jag vet inte riktigt vilket alternativ som är det som passar bäst, så är det alltid lika roligt att träffa henne. Roligt förresten, vilket svagt ord för det jag egentligen känner, men det kanske inte behövs någon närmare beskrivning hur jag upplever mötet. Vi gjorde givetvis en stadsrunda, med go-fika och småshopping, med betoning på små. Dessutom hjälpte Pernilla mig med att plantera in ny färg i mitt grånande hår. Det blev helt efter mina förväntningar.

Tänker ta en Trassel-promenad snart. Solen lyser lite genom molntäcket och det är -2. I bästa fall blir det bullbak efteråt. För kännedom till den som tittar in på en kopp kaffe.

SÖNDAG

Har inget särskilt att skriva om, men skriver ändå som synes. För även om det känns lite händelsefattigt och tomt just nu, så är det också bara en alldeles vanlig dag i mitt liv. Det skulle bli väldigt uttröttande om livet skulle vara fyllt av roliga aktiviteter hela tiden. För det är ju just det jag skulle vilja, att det händer trevliga saker. Men jag behöver bara öppna ögonen och se mig om i min omedelbara omgivning, så framstår min händelselösa dag, som rena paradiset jämfört med de tragedier som drabbat familjer här i Västerbotten,bara den senaste veckan. Med tankarna på att jag är förskonad från svåra förluster eller olyckor, så kan jag göra ett bra avslut på denna dag också.

Det har dessutom varit strålande fint väder idag. Soligt och nästan vindstilla och temteratur runt 0 mitt på dagen.


JAHA

Så var det med det. Schlagern alltså. Känns som lite avslaget. Visst hade det väl ändå varit detsamma att han Sjögren hade vunnit, som hon Perelli?? Åtminstone oförutsägbart. Och ute i Europa tror då inte jag, att vi  har nån chans att vinna med denna melodi heller. Men jag kan ju hoppas att jag har fel denna gång OCKSÅ!!

image8
Hittade äntligen ett foto från omröstning i Tullingsås. O.B.S. Mannen på fotot röstade på Velvet, både från sin privata och  job-mobil.

Hälsar till de personer som medverkar på denna bild, väl värd att publicera.

SCHLAGER

Klockan är  21.05  och tro mig, Jag tror Christer tar hem segern. Med risk för att jag nu får storstryk av Pernilla. Men visst minns vi Skidskytte-VM i Östersund. Det var då Sjögren gick vidare till Finalen, kanske tack vare Pernillas soffgranne, lördagkväll på vandrarhemmet i Tullingsås.
(Här skulle jag lagt in en bild från vandrarhemmet. Men icke!!)


Nu när AIK har gjort sin platt-match mot HV, kan det ju bara gå bättre framöver.

FEL FEL FEL

Återigen så försvann en massa detljer ut i rymden som jag hade tänkt att du skulle få se och läsa. Men skam den som ger sig. Nu gör jag ett nytt försök.
Igår gjorde ju Erik en insats med sin JCB. Och varför det då? Jo, det  kan du läsa i mitt förra inlägg. Och då var min intention att verifiera detta med ett foto. Men se icke det. Det stack sin väg, men här då:
image6

I söndags var Johans här på fika, mat,  Tv-tittande och lek. Fina fordon tillverkades av Sofia och Johan. Gissa vem som gjorde vilket:
image7


SENASTE NYTT

Idag har jag haft "storfrämmen" av lille Tim. Javisst, han hade sin mamma med sig. Vi fikade (drack välling från nappflaska), tog en promenad upp till vattentornet. Då fick Trassel också gå med. Efter promenaden sov Tim gott ute i sin vagn. Och det är klart att det går bra sova gott i den friska Fällfors-luften och stillheten uppe på Tallåsgatan.
image5


Igår var Erik hit på lunch. Före maten fick han göra en insats med sin JCB, att hjälpa mig få bort snön som vräkt ner i vinter, och rasat ner från taket. I måndags hotade dessa snömassor att komma in genom Pernillas sovrumsfönster.


SOLFILM

Visst är det för bedrövligt att Östersund ligger före oss i tävllingen om att få vara med på solfilmen som visas på TV i samband med väderprognosen, en gång i veckan. Nej snälla alla. Gå in på www.svt.se/aktuellt  och lägg er röst på Skellefteå. Kan vi vinna över HV i första kvartsfinalen, på vår väg mot SM-seger, så visst fasiken kan vi vinna över Östersund i denna omröstning. Du kan rösta en gång/dag fram till den 21 mars.  Busenkelt!!


GLÖMSK

är ju bara mitt förnamn. Jag hade idag tänkt fotografera snön som är kvar mot husväggen och fönstret. Men det är inte gjort. Så nu får ni istället se ett foto på det pyntade påskriset som jag tog med mig hem efter en kortare promenad med Trassel.
Nej, givetvis var ju inte riset pyntat när jag tog det med mig hem, som det kan se ut när du läser förra meningen jag skrev. Det är bara som du tror............hm.

image4

Nåt annat "kul" som hände när jag skulle föra över fotot till datorn var detta. Jag olyckades och klicka på nån ruta som jag inte egentligen hade tänkt. Och visp, bara sådär, så var min mobiltelefon tom på bilder. Kan man på nåt sätt få det gjorda ogjort, eller är det som i verkliga livet? Gjort är gjort o.s.v.


FEL FEL FEL!!!

Slutet på mitt nyss införda inlägg blev inte alls vad jag hade tänkt. Undrar just om det är nån där ute i cyber-rymden som stjäl ord från mig ?  Jag hade tänkt få ett tips på vad "fördelardosa" för scart kan kallas. Själv tycker jag nog att ordet precis talar om vad det är. Men kanhända är det bara jag  som vet vad det är, när inte benämningen är den rätta.

SNÖ

Denna helg har det snöat!!  Jag kan inte se ut på gatan från köksfönstret utan att stå upp och titta över snökanten. Och från Pernillas rum går det inte alls se ut på gatan. För mycket snö alltså. Jag ska ta ett foto imorrn och lägga in. Om jag kommer ihåg det då. Idag har det varit +2  och bara ytterst lite nederbörd, men det har snöat lite igen.

Idag har jag klippt mig. Men det var ju inte riktigt sant, det är ju Gabriella i Byske som klippte mig. Hon klippte kort men bra, eller tvärtom bra men kort. Jag kan inte med säkerhet avgöra vad som låter mest positivt. Men i jämförelse med min huvudbeklädnad som hon fick ta itu med, så är resultatet bra, riktigt bra.

Igår, söndag alltså fick jag ha Johans hemma i många timmar. Alltid lika roligt. Det var bara så synd för lilla Lovisa som var febrig och väldigt hängig. Johan hjälpte mig med att  kolla om min dator "arbetar" så snabbt som den kan. Och det gör den visst. Jag har bara lite för lite mb. att ta in. Det går otroligt sakta att t.ex. ta hem snuttar från SVT. Men så är det, och sen inget mer med det. Han hjälpte mig dessutom att koppla DVD-spelarn till TV:n. Där fick jag problem själv när jag kopplade in Telias Digital-TV. Jag hade inte scart-kablar och uttag som behövdes. Men nu har han satt en fördelar-dosa med scart så nu fungerar det. Och nu har jag ytterligare kablar ringlande på golvet. Helt otroligt många meter kabel som fyller upp golvet. Jag får bara vara tacksam att INTE Trassel är intresserad av att bita i dem.

Är det nu nåm

SCHLAGER

Så fel har jag aldrig haft tidigare om vilken låt som ska gå vidare. Redan i första omröstningen hade jag 100% fel. Så nu kan jag ju som inte ha nån åsikt mer för ikväll. Jag tror ju att de låtar som gått direkt till Globen är helt ohotade i alla fall. Men jag får tydligen aldrig upphöra förvåna mig. Men jag ger ett tips som jag själv tror är säkert. Hör och häpna: BWO!!


FREDAG-TV-KVÄLL

Det vanliga: Postkodmiljonären och sen flyter det bara på. Verkligen helt skönt. Jag har inte ens vett att skämmas över att jag tycker det är helt OK. Till detta en hemmagjord pizza med hamburgerkött-smak. OBS! Inte hamburgare!!

Idag har det varit bra väder, ca. -4 och sol på eftermiddagen. Så det var rent ganska skönt vara ute och skotta undan snön som hade ramlat ner sen igår.


SNÖ I TEXAS

Har nyss pratat med Fredde och mina 3 barn-barn via Skype, och sett alla genom web-kameran. De har snöstorm -2.  Arbetsplatser stängde och skolorna skickade hem eleverna innan det blev för halt. Nu skulle familjen Jonsson ut och göra snögubbar. Fredrik kunde nästan hålla med om att det hade varit detsamma vara kvar i Fällfors, sett till väderförhållandena. Men det tror jag han har glömt i morgon.

Hoppas få höra sen hur länge snön ligger kvar.

INGEN HOCKEY LIVE

Men huvudsaken var ju att Skellefteå AIK vann. Nu har jag ju i stället chans att få se en slutspelsmatch. Det kan ju bli väldigt bra matcher.

Idag har det snöat och blåst en hel del. Temteraturen har legat runt 0:an. Igår var det ju världens bästa vårväder. Det är som vore det april redan.

HOCKEY

Varsågod och bli avundsjuk på mig och Erik som kanske får plats att se Ske.-å AIK:s hemmamatch i morrn kväll. Vårt hopp sitter till P-O Larsson. Besked vid 2-tiden. Det slog mig just att kunde jag få fram biljetter till San Jose´s hemmamatch mot Atlanta via Marcus Ragnarsson som då spelade för Sharks, så ska det väl kunna vara lite enklare att fixa biljetter till Ske.-å Kraft Arena eller................  Det är slutsålt till AIK:s match men det var det till Sharks´ match också.

MÅSTE ELLER VILL

Idag jag var ute på en solskenspromenad upp till Birgitta på en kopp kaffe. Hon bjöd dessutom på  Halva med chokladsmak. En produkt baserad på Sesam-nånting. Riktigt gott, med något ovanlig konsistens. Birgitta hade också laddat kakfatet med alldeles för många och goda bakverk. Men nog om detta, jag skulle ju berätta vad som hände under promenaden.

Jo, jag gick och tänkte på allt möjligt, som är alldeles vanligt när man strosar på egen hand. Tankarna letade sig till den förestående våren, och nu först och främst Påskhelgen. Och till följd av detta blev ordet MÅSTE mer och mer förekommande.
Måste baka.
Måste städa.
Måste laga upp mat.
Måste se till att jag har nåt kul att göra.
Måste se till att nån kommer på besök.
Håll med om att det låter otroligt tråkigt. Om det då var den värmande solen eller bara rent bondförnuft, som gjorde att mina tankar fick en annan inriktning det vet jag inte, men så här blev tankarna inför våren i stället:

Jag VILL baka, för visst tycker jag själv att det är gott med fikabröd. Och visst är det kul att ha nåt att lägga på kakfatet om det kommer nån, eller rättare sagt, när det kommer nån.
Jag VILL städa, för om det är lite bortplockat så fungerar det mesta mycket smidigare. Och jag känner mig självklart bekvämare när det kommer nån på besök.
Jag VILL laga upp lite mat. För plötsligt hittar jag på nåt trevligt att göra ute. Eller helt opanerat åka bort en stund. Då är det ju perfekt att plocka fram färdiglagad mat. När det dyker upp nån helt apropå kan det vara trevligt att kanske kunna bjuda på en matbit i all enkelhet.
Jag VILL ha nåt kul att göra. Men jag är ju inte så duktig att planera och hitta på, men då får jag väl göra det som faller mig in för stunden.
Jag VILL att så många som möjligt kommer på besök. Det blir ju inga problem, om jag talar om för så många som möjligt, att jag vill att de ska komma.

Håll med om att det ser ut som det kan bli en bra Påsk och vår.


DATOR ÄR BRA ATT HA

för nu kan jag övertala Johans att komma hem till Fällfors en extra gång. Jag har sånt strul, när jag t.ex. ska titta på Svt:s klipp. Som idag ville jag kolla in Hundskolan och det tar evigheter att kolla, det laddas hem så sakta..sakta..s a k t a...  Och det är ju kanon om Johan kan pigga upp min uppkoppling eller vad det kan vara för problem. Men bäst är det ju att få besök av hela familjen. Verkligen nåt att se fram emot.

Idag har det varit -8 ute,rätt så kyligt ute, -8 lätt snöfall jämfört med som det har varit mest hela vintern -8 och lätt snöfall. Nu är det -12.

Tittade ordentlig i min almanacka idag, och upptäckte till min förskräckelse att det snart är PÅSK! Vad gör jag då? Har ingen aning. Men å andra sidan, måste jag göra något särskilt? Kanske tjejerna i Öjebyn sjunger i Kyrkan där? Hoppas jag får information, det är alltid trevligt att få vara med i deras liv litegrann. Och de var såå duktiga när jag lyssnade på dem till jul.

VASALOPPET

Nu har en massa duktiga människor (eller lite lätt tokiga) kämpat sig igenom 9 mil i Dala-skogarna. Och i år var det tydligen extra jobbiga mil. Men icke desto mindre så gjorde Marcus Burström Byske, en f.d. klasskompis till min Johan, denna resa på 5 tim.45min. Och Annica Lindqvist fixade detta på 6 tim.54min. Med denna fantastiska tid blev hon 111:a i Damklassen, eliten alltså. Oj Oj jag svettas bara vid tanken på prestationen.

Jag har tillbringat helgen i Byske. Servat med mat och kaffe till Erik, som har haft fullt upp med snöröjning hela lördagen och söndag förmiddag. Körde hem till Fällfors när middagsmaten var överstökad, för Erik behöver sömn. Och jag och Trassel kan nog inte riktigt vara så tysta som en sovande kan önska att det ska vara.

Det har i alla fall inte snöat idag, men varit gråmulet och -1.

LÖRDAG

Det snöar!!  Precis som SMHI lovade i sin 5-dygnsprognos i torsdags. Varför  kunde de inte ha fel denna gång? Det börjar vara ganska tjatigt med snöröjning för Erik, vareviga helg. Det känns som det förhåller sig så i alla fall. Telefonen ringer nästan innan vi har lagt oss. (lätt överdrift). Men snart är det ju ett minne blott, det här med snön alltså. För så fort som tiden känns gå, så har vi snart myggsäsong, och då har man ju chans byta gnällobjekt.

Fredagkväll var det som vanligt, mycket TV.  Premiär för "Så ska det låta" och det var trevligt. Sonja Aldén var väldigt duktig, verkar ha bred musikkunskap. Och va han var duktig, Chris Lindh, helt underbar röst. Dessutom har jag börjat se, och lyssna lite mer på  Robins. Börjar uppskatta hans pratshow mer o mer. Och till slut var det ju "Brotherhood". Visst är hon underbart jobbig, deras mamma? Jag vågar mig inte på att skriva hennes namn p.g.a. att jag inte vet säkert hur det stavas. Jag gillade henne som skådespelerska redan i "Macahan" . Jag tyckte bättre om henne än om Zeb himself. Han var ju som bara hjulbent och skulle se grym ut.

Ikväll blir det Melodifestivaltittande. Jag tror Nordman och Perrelli går vidare direkt. Men vi får väl se.

Det snöar fortfarande i Byske och -1,5. Undrar hur det är hemma??

RSS 2.0