LÖRDAG 31 JANUARI

Denna dag har jag sett en by, jag aldrig någonsin i mitt liv har skådat. Varför??  Det får du veta i mitt nästa inlägg...


28:e JANUARI KARL-DAGEN

Detta datum, men innevarande namnsdag som tillika innehas av mitt barnbarn Abraham Carl, påstods förebåda vädret för 7 veckor framåt. Detta enligt min pappa som förmodligen grundade sitt uttalande från "Bondepraktikan". Idag säga de gamle att sånt inte stämmer längre. Men jag hoppas innerligt att de gamle har fel, för idag har det varit utomordentligt bra vinterväder, speciellt temperaturen som legat på nån -grad.

Här kommer det utlovade bildbeviset på att paketet, det paketet alltså, har anlänt till Estes Park Lane i US.


Hoppas bara att inte barnen blev alltför besvikan på paketinnehållet. Det är inget ovanligt att ju längre man får vänta på något, desto mer är förväntningarna uppskruvade, och ju hörge förväntan desto större besvikelse.  Nu är det bara att börja ladda paket inför årets jul, kanske.  

KURS(PAKET)

Jag har ju som ingen tid att tillbringa framför datorn i dessa kunskapsinhämtningstider. Men det känns alldeles jättetrevligt att vara med. Vill genom detta korta inlägg bara låta dig veta att jag har det så bra som bara möjligt är, i vintertider.

Dessutom har det berömda USA-paketet anlänt till sina rätta mottagare. Bildbevis på detta kommer senare i veckan, enär jag mottagit ett bildbevis på detta via mail, från Emma. 

IDAG

Så har då den grå-blå vardagen lagt sig som ett töcken över dagarna igen, efter de något uppskruvade helgdagarna som har förflutit. Och de dagar av lite panik som föregick kursstarten på Medlefors. Jag vill ju ha spikad plan inför de aktiviteter jag ska vara delaktig i, och jag hade noll koll vad det skulle innebära att komma in i ett helt främmande sammanhang, plats, människor och hur det skule vara runt om. Men se!!  Det hade jag som vanligt ingen orsak att oroa mig för. Det har precis som det var meningen, gått alldeles förträffligt bra. Verkar kunna bli intressant och givande, både socialt och få ny givande information (kunskap). Efter att inte ha varit aktiv i något alls på mycket länge, känns det verkligen bara kul att få chansen att vara med på Kursen. Det känns dessutom alldeles skönt att komma hem efter bortavarodagarna, en känsla som ofta har svårt att infinna sig, när jag är hemma på heltid.

Och eftersom vädret ligger åt gå-ut-och-gå-hållet, har jag nu tänkt ta mig en promenad med den lille hunden Trassel.

Men förresten, grå-blå dagar som jag skrev först stämmer inte alls, om jag bortser från väderläget. Det finns många ljusa strimmor i diset.


15 JANUARI

Konstanterar med anledning av dagens datum att det redan har passerat 1/24 av detta nya år som precis har börjat eller..........  Året har, som alla andra år, fått en riktig rivstart i efterdyningarna av julförberedelserna och helgdagarna. Eftersom jag fick besked om att jag är antagen till Medlefors Folkhögskola för vårterminen, blev det plötsligt väldigt aktuellt att liksom försöka förbereda hemmet som i och med detta blir mer eller mindre övergivet hela våren. Jag ska nämligen vara inackorderad i Byske de dagar jag kursar i S-keå. Men du ska veta att jag verkligen ser fram emot att börja kursen, att få vara delaktig i ett sammahang och att få "lära" mig nya saker.

Men apropå nya saker att lära sig. Jag har ramlat ner i Betapet- träsket, ett Alfapet-spel på nätet. Tro mig, det är helt klart beroendeframkallande. Jag måste tvinga mig själv innan jag startar upp spelet, att sätta en specifik gräns där jag måste stänga ner.   Du kan öppna länken själv så ser du var jag har hamnat. Och skulle det vara så att du själv startar upp detta missbruk, så kanske vi ses i en match www.betapet.se .

Till sist för idag, ett avslut på 2008:års julfirande med en bild på vår Kung Karl XVI Gustav, när han håller sitt tal till Svenska Folket. Samtidigt är  min alldeles fina julgran förevigad på bild, den som Ture som vanligt (nästan) hade förärat mig.
.

PAKETJAKTEN

YES  YES  YES !!   Amerikajulklappspaketet har kommit till rätta. Till MIG !!  Innan denna vecka tar slut, ska jag personligen, inne i Postens Kontor, vidarebefordra paketet till adress: USA !

I den mån det är möjligt, kan du se den effektivitet Posten har visat. Detta resande upp och ner genom Sverige för bara 145:- kan ses som försumbart, om det hade varit jag själv som fått utföra trippen mellan Byske - Sthlm. - Arjeplog - Ånge - Umeå  osv. Men för ett paket som för 14 dagar sedan skulle ha öppnats i familjen Jonssons julaftonsfirande, så framstår behandlingen något irrationell.

Härmed kan du betrakta paketresan som avslutad (kanske).

RSS 2.0