PÅFÅGEL

Efter ett misslycket försök tidigare i sommar att få se min barndoms upplevelse i repris har jag så gott som gett upp hoppet om detta. Tack Sandra för tipset i alla fall! Ska försöka ta mig tid nästa sommar att kolla in ditt tips.
   Igår kväll satt jag och bläddrade i Norrans arkiv med gamla bilder och till min stora förvåning, dyker Påfågeln upp i bild. Förmodligen den påfågel jag såg på utflykt med mor å far tidigt 60-tal. Ganska härligt att en sån förhållandevis liten grej kunde sätta sig så solklart i mitt minne. Det var nog så att vi inte gjorde så många saker utom vardagen, så det som hände det minns jag. Nu får du hålla till godo med denna upplevelse på bild, och givetvis inte i färg.
SOMMAR/HÖST

Valfritt vad som kan gälla för dessa strålande dagar. Tittar jag på de bortflyende löven, då är alternativet definitivt HÖST. Men när ägnar jag mig åt himmelskådning mot strålande sol och i det närmaste klarblå himmel, är svaret givet SOMMAR. Helt fantastiskt vackert.

Jag kan inte längre hålla dig ouppdaterd om resultatet från min odling denna sommar. Här kommer bildbeviset:
Dessutom har jag i sommarens sista skälvande dagar anlagt en bädd för mina fådda jordgubbsplantor. Va tror du om eventuell utdelning i form av röda, saftiga jordgubbar om sisådär 2 år??


Delar av denna dag ska jag ägna åt att färdigställa mitt potatisland. Ja ja, ramla inte av stolen. Det rör sig om ett "land" för sådär 10-15 potatisståndare. Men försöka ska jag. Utfallet av denna insats kommer i bästa fall vid denna tid nästa höst. Detta strider ju tvärt emot mitt normala jag, som ska se resultat av det jag gör med det samma, annars får det vara. Jag får tänka tillbaka på att jag klarade av 3 x 9 mån. och resten får sitta i mental träning. Se där!! Jag fick me ett sånt där inneord.

Hoppas du också kan ha positivt utbyte av denna dag. Och kom ihåg att jag inte heller alltid är denna typ av strålande optimism. Skillnaden är den att jag inte kan skriva när jag är "pessimist".


EU-MOPPE

Idag gjorde jag förmodligen sommarens sista långtur med moppen. 10 mil, strålande sol, +22, alldeles härliga varma vindar trots att vi skriver 15/9. Det var så vackert i Jävre där jag gjorde fikastopp, så jag förevigade stället med min mobiltelefon. Håll till godo.Kan du se den lilla fyren på taket, identisk med den stora inne i fjärden. Fast mycke mindre förstås.Där inne tog jag en kaffe med Pecan-wienerbröd, som jag tycker är riktigt gott.Senare i kväll så kompenserade jag mopedkörningen (latmansgöra), med en riktig genomkörare på cykel. Vill ju så gärna bättra på konditionen innan färjetrippen till Åland. Trapporna på båten är så jobbiga att springa i om man är helt otränad. Jag vet. Jag har erfarenhet av det. Mer därom nästa gång vi hörs.


RSS 2.0