HATA

Hatar..att inte själv kunna fixa alla saker som falerar
Hatar..att min bil inte är problemfri
Hatar..att inte äga en bil som inte krånglar
Hatar..att jag är så beroende av bilen
Hatar..att jag inte kan skylla ifrån mig på nån annan att jag är det
Hatar..att vara fattig
Hatar..att bli så förb-nd över bagateller, som det egentligen är
Hatar..att inte ha råd ha en sprillans ny bil som inte krånglar
Hatar.. att vara fattig
Hatar..att veta att jag ska fortsätta vara fattig som hittills
Hatar.....

Men så plötsligt!! Jag är frisk (relativt sett) i förhållande till som det såg ut där ett tag. Och där mitt i eländet, så vet jag faktiskt att inga pengar i världen hade kunnat köpa mig hälsan. Ser på  Jobs (mac grundaren), hans förmögenhet räddade inte honom men jag blev "räddad" utan ett extra öre i fickan. Men mitt i all glädje över att livet fortsätter snurra så kan jag inte låta bli tillåta mig att bli skogstokig när vardagsbekymren hopar sig. Och helt klart så är den gamla klyschan fortfarande gångbar "hellre rik och frisk än fattig och sjuk" även om inte rikedom kan köpa hälsa.

Avslutar med att rapportera från Coop Forums parkering igår 30/10 kl 15.20. Den mest spektakulära solnedgång jag sett, va jag minns i alla fall. Herr Nilssons kommentar när jag gjorde honom uppmärksam på ljuset i väster var, "Det har störtat ett flygplan på Falmark som står i ljusan låga". Men fullt så illa var det inte, tack o lov. Lägger in en bild från det nyss beskrivna tillfället, en bild som definitivt inte gör verkligheten rättvisa men ändock.Plötsligt så hatar jag inte lika mycket nu som när jag började skriva. Hoppas bara att jag inte har smittat ner dig som läst detta.


SOMMAREN 2011

Minns i november.....o.s.v. som sångtexten lyder. Men jag försöker minnas redan nu, gäller att smida medans järnet är varmt som det heter.

Sommaren började enligt min tideräkning när jag kokar kaffet till första garagefikat, i år den13:e april.


17:e maj. Nej firade inte Norges Nationaldag utan drog söderut. Bland annat med ett nedslag i Alingsås hos Nordcvists. Deras barnbarn med för dagen nyvunnet moppekort och Trassel som drar ner publikens jubel som vanligt.


Sommarvädret blev bara bättre och bättre, i alla fall efter midsommar. 27-28:e juli var tjejerna hos mig och vi kunde verkligen njuta av värmen nere vid Byske havsbad.


Dessutom vigdes mina grannar i Fällfors Kyrka. Det värmde ytterligare i den härliga sommaren.

 

Dessutom har jag haft mycket glädje av min minimala odling. Lite jordgubbar, vackra blommor som hälsade mig välkommen hem efter ytterligare en sjukhusvistelse. Kom hem 3:e augusti.
Några kilo mandelpotatis icket att förglömma, men inget foto på den skörden.Den sedvanliga husbilsresan E4:an norrut. 5:e augusti med kanonfint väder i Kalix. Campingplatsen vid Kalixälven är alldeles förträfflig att övernatta på och alltid fint väder dit vi kommer.Pernillas kommer hem och vi får besök av Tim och Teo.


11:e augusti åker vi till Umeå och traskar runt på Stora Nolia. Finväder, jo förstås. På hemvägen gör vi en avstickare upp till Pernillas på Älvans väg. Och lördagkväll ankrar vi på den TV-berömda Täfteå loge. Och det var precis som på TV. Och vackert väder och strömavbrott sent på kvällen och Bruno med peruken på sned.


Värdig avslutning på sommaren blev vår vistelse i Tärna med Pernilla och Henrik mellan 8-11:e september. Mysig stuga och mycket karameller blev det.


Har du orkat hänga med så här långt så kan du dessutom få veta att första frostnatten i Fällfors var 17-18:e september. Första snöfallet 22:a oktober men det har tack o lov töat bort.


SUNDSVALL

Denna helg tillbringade jag hos Pernillas i Umeå med därtill hörande bussresa till IKEA Sundsvall. Sedvanliga inköp, alldeles utomordentligt vackert väder över Birsta och extraordinärt roligt att få göra en mor/dotter-resa. Dessutom så fick jag i sista sekund innan avgång från Birsta tillgång till Aftonbladet söndag. Till min oerhörda glädje fanns där ett repotage om allra finaste Anna som jag delade några veckor med på Björken vid NUS sommaren 2000. Vi hade förmånen att få bli behandlade med strålning av våra bröstcancrar. Och som synes med gott resultat. Gläder mig så innerligt över Annas liv efter cancern.

Läs själv artikeln om Anna. http://www.aftonbladet.se/halsa/kvinnlighalsa/article13824814.ab 


FÖRÄNDRING / FÖRSÄMRING

Natten som gick var stjärnklar -3 grader när jag äntligen kom till sängs efter en trevlig kväll i världsmetropolen Storvik. Men säg den sommar som vara för evigt. Vid uppstigandet, säger inte när, snöade det för fullt. Nollgradig äcklig slipprig snö som förhoppningsvis ska töa bort fort som attan, utan att lämna en livsfarlig isgata efter sig. Men snön väntade i alla fall en vecka längre än i fjol med att infinna sig. Och jag kan definitivt skönja ett ljus i mörkret, om två månader vänder det och vi går mot ljusare tider.

Undrar om mina omplanterade jordgubbsplantor klara vintern?


Det har i alla fall inte snöat under Pernillas/Henkes Nissan.


För övrigt så drar jag iväg till Umeå i afton för att i morron åka buss till IKEA Sundsvall tillsammans med Pernilla. Det ska bli trevligt. Vi har inte gjort bussresa tillsammans till Sundsvall sen i början på -90 talet.


INTE VINTER

Natt mellan 21-22 oktober, fortfarande ingen snö...tjoohooo. Ifjol var det andra bullar...nä snö alltså. Men visst är det underbart så här för varje dag som går så blir vintern en dag kortare.


Ser redan fram emot våren. Det är ju bara 2 månader kvar så går vi mot ljusare tider igen.


RSS 2.0