SNÖBILD

Konstanterar att nu är loppet kört. Det blir vinter även denna säsong med snöfall, mörker, kyla och halka. Och en massa andra onödigheter. Uppvärmningskostnaden rusar i höjden. Plogkostnaden kunde man ju leva utan. Dubbel uppsättning däck till bilen skulle också gå leva utan. Särskilda skor anpassade till underlaget höjer ju inte direkt levnadsstandarden men däremot kostnaden. Foppatofflan är inte direkt nån snösko även om jag inte heller tycker att Foppatofflan hör till kategorin skor, över huvud taget. Listan kan göras hur lång som helst på allt negativt som vår Norrländska vinter för med sig. Men inser att jag måste stoppa här. Jag bor ju kvar fortfarande, trots alla klagomål. Men alternativen hägrar verkligen.

Gjorde en oplanerad piruett med fall, på isen som var dold under snön, när jag skulle ta ett foto på förmiddagens snöfall. Jag har ont som bara den, men ett foto blev det. Håll till godo.


12 NOVEMBER

Bara datumet säger ju allt. Gråkallt! Gråmulet! Korta dagar! Väldigt korta dagar! Obekvämt! Orsakar inaktivitet! USCH!!

Kan med uppbådande av mina innersta tankekrafter erinra mig allhelgonahelgen, när dagarna fortfarande gav mening och innehåll åt livet. Då var Sofia med mig hela helgen. Å helt fantastiskt, plötsligt var alla sekunder av dagens ljus och mörker alldeles fantastiskt innehållsrika och livsbejakande. Så menigsfullt att vara aktiv med en sån härlig tjej. Gjorde saker som jag nästan inte gör på ett helt år sammanlagt. Kan det vara så enkelt att barn ger livet mening och innehåll?

Nej, nu blir det inga fler trist-tankar från mig. Nästa gång jag skriver, ska det vara när jag är som jag mest brukar vara. Positiv till det mesta alltså.  Skickar med ett foto av tjejen när vi hälsa på hos Tim i Stensjön.


FOTOMODELLEN REDIGERATHöstdagar när de är som bäst. Till och med Trassel ställer upp sig i sin bästa fotomodellstil uppe på berget i solen. Den 29 oktober.

Allhelgonahelgen har varit en alldeles underbar helg. Sofia ville komma till mig för heeeela helgen. Hur härligt som helst när det finns tid att umgås ostressat. Fast vi har inte precis legat på latsidan. Vi har avverkat  Loppis. Marknad. Besökt Tim. Besökt Assars. Besökt Jaffa. Besökt Kyrkogården för att tända marshall på Mammas och Pappas grav. Och inte minst har Sofia varit den perfekte Trasselskötaren.

Lägger in ett otroligt operfekt foto på Sofia med Trassel och Sofias "gammel-moster" Kerstin, när hon och Tobbe hälsade på hos oss i lördags.

Upptäckte nyss hur knasigt ordval som ligger i samband med detta foto med 2 (3 med Trassel) alldeles underbara modeller. Jag menade ju givetvis med operfekt, att skärpan och ljussättningen lämnar mycket i övrigt att önska. Med detta inser jag hur viktigt det kan vara att låta det skrivna ligga innan publicering. Jag har sett av mycket som jag skriver, att innehållet inte verkar vara det jag tänkte. Eller så har jag glömt hur jag tänkte och följdaktligen blir det skrivna obegripligt. Nä, nu publicerar jag på direkten och krånglar inte till det alldeles för mycket, så jag till sist inte alls förstår va jag menar.


RSS 2.0